Kostanjev mousse

Znam svetuje

Ta kostanjev mousse ne vsebuje surovih jajc, a je vseeno zelo rahel. Lahko ga pojemo kot samostojno sladico ali uporabimo v tortah in drugih sladicah.

Sestavine

  • 250 ml mleka
  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 50 ml mleka
  • 3 lističi želatine
  • 300 g kuhanih, olupljenih kostanjev
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli

Postopek

1Želatino namočimo v hladno vodo. V mleko damo kostanje, malo posolimo in kuhamo približno 5 minut, nato vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če želimo bolj gladko teksturo, maso precedimo čez gosto cedilo.

250 ml mleka segrejemo in v njem raztopimo želatino. Dobro jo vmešamo v ohlajeno kostanjevo kremo tako, da želatino najprej zmešamo z eno žlico kreme in jo nato vmešamo k preostali kremi z električno metlico.

3250 ml smetane s sladkorjem stepemo do čvrstega in jo z lopatko nežno vmešamo v kostanjevo kremo. Mousse nadevamo v kozarce in postavimo v hladilnik za 3 ure.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite