Ta kostanjev mousse ne vsebuje surovih jajc, a je vseeno zelo rahel. Lahko ga pojemo kot samostojno sladico ali uporabimo v tortah in drugih sladicah.
Sestavine
- 250 ml mleka
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 50 ml mleka
- 3 lističi želatine
- 300 g kuhanih, olupljenih kostanjev
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
Postopek
1Želatino namočimo v hladno vodo. V mleko damo kostanje, malo posolimo in kuhamo približno 5 minut, nato vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če želimo bolj gladko teksturo, maso precedimo čez gosto cedilo.
250 ml mleka segrejemo in v njem raztopimo želatino. Dobro jo vmešamo v ohlajeno kostanjevo kremo tako, da želatino najprej zmešamo z eno žlico kreme in jo nato vmešamo k preostali kremi z električno metlico.
3250 ml smetane s sladkorjem stepemo do čvrstega in jo z lopatko nežno vmešamo v kostanjevo kremo. Mousse nadevamo v kozarce in postavimo v hladilnik za 3 ure.