Kandirana lupina pomaranče je posebna sladica posebnega okusa. Zlahka jo pripravimo doma, shranimo in uporabljamo, kadar želimo. Na podoben način lahko kandiramo tudi drugo sadje, a naj bo neškropljeno.
Sestavine za kandirano lupino pomaranče
- 2 debeli lupini neškropljene pomaranče
- 250 g sladkorja
- 300 ml vode
Postopek
1Debele lupine pomaranče narežemo na trakce in s trakcev odrežemo belo meso.
2Trakce lupine damo v hladno vodo in jih kuhamo. Ko voda zavre, jo odlijemo, nalijemo novo hladno vodo in kuhamo do vretja. Postopek ponovimo 7-krat (tako se lupina znebi grenkega okusa).
3Lupine nato damo v posodo s sladkorjem in ponovno kuhamo, da sladkor postane gost.
4Lupine vzamemo iz vode in jih še vroče položimo na peki papir, ki ga prej posujemo s sladkorjem. Dobro jih povaljamo v sladkorju in jih 2-3 dni pustimo sušiti na sobni temperaturi. Hranimo jih v dobro zaprti posodi.