Kakijeva sladica v kozarcu

Znam svetuje

Hitro priplavljena kakijeva sladica v kozarcu z okusom vanilje, kakija in cimeta. 

Kaki ima že sam po sebi sladek in sočen okus, ki ga lahko dodatno obogatite z nekaterimi začimbami, ki dopolnjujejo njegovo aromo.

Dodajanje cimeta k kakiju lahko poudari njegovo sladkost in doda topel in začinjen okus. Cimet se odlično ujema z zrelimi kakiji v pečenih jedeh, pudingih ali sladicah.

Ingver bo kakiju dodal pikantno noto in mu dal svežino. Ingver se lahko uporablja v sveži ali posušeni obliki, odlično pa se poda tudi k smoothiejem ali solatam s kakijem.

Vanilja se odlično ujema s sladkostjo kakija. Vaniljev ekstrakt ali vaniljev sladkor lahko dodate v pečene jedi, smutije ali celo v sveže rezine kakija.

Dodajanje muškatnega oreščka lahko okrepi okus in dodatno začini kakijev okus. Uporabite ga zmerno, da ne prekrijete naravne sladkosti sadja.

Sveža poprova meta lahko dodatno osveži okus kakija, zlasti v solatah, smutijih ali kot posip na sladoledu z dodatkom kakija.

Kardamom bo kakiju dodal prijetno aromo in rahlo začinjen okus. Lahko ga uporabite v prahu ali ga dodate v obliki celih semen.

Janež ima rahlo sladek in začinjen okus, ki se lepo dopolnjuje s kakijem. Dodajte ga v pečene jedi ali ga uporabite v obliki janeževega sirupa za sladkanje napitkov.

Piment, znan tudi kot allspice, lahko dodate začinjenim kolačem, kompotom ali drugim sladicam z dodatkom kakija. Ima rahlo poprast in začinjen okus.

Pri dodajanju začimb pazite, da ne prekrijete naravnega okusa kakija. Poskusite različne kombinacije in odkrijte, katera začimba najbolje poudari in dopolni okus tega sočnega sadja.

Sestavine za kakijevo sladico v kozarcu

  • 2 kakija vanilja
  • 200 g maslenih piškotov
  • 1/2 žličke cimeta
  • 50 g masla
  • 2 vaniljeva jogurta
  • 100 g kremnega sira
  • cimet za posip

Postopek

1Piškote zdrobimo in zmešamo s cimetom in maslom, lahko pa uporabimo cimetove piškote. Maso razporedimo na dno štirih kozarčkov.

2Jogurt in kremni sir zmešamo in razporedimo po kozarčkih. Namesto vaniljevih jogurtov lahko uporabimo navadne in dodamo 2 vaniljeva sladkorja.

3Kakije operemo in narežemo na kocke. Za bolj osvežilen okus lahko kaki pokapljamo z limoninim sokom. Razporedimo jih po kozarčkih in sladico postavimo v hladilnik za pol ure, da se ohladi.

4Sladico po želji potresemo s cimetom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite