Sočno, poletno jogurtovo pecivo z marelicami ne zahteva nobenega tehtanja sestavin, odmerili jih bomo kar z jogurtovim lončkom.
Sestavine
- 700 g marelic
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
- 1 lonček polnomastnega jogurta
- ščepec soli
Postopek
1Marelice razpolovimo, odstranimo koščico, polovico jih narežemo na koščke, polovico pa na krlje.
2Pečico predgrejemo na 180°C okrogel pekač, premera 23 cm namastimo z oljem.
3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, približno pet minut.
4Ob stalnem mešanju dodamo olje in jogurt, nato pa postopoma še presejano moko s pecilnim praškom. Stepamo še dve minuti.
5V maso vmešamo koščke marelic, premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Po vrhu posujemo razporedimo krhlje marelic. Pečemo na srednji legi 40-45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
6Preden postrežemo pecivo ohladimo.