Soฤno, poletno jogurtovo pecivo z marelicami ne zahteva nobenega tehtanja sestavin, odmerili jih bomo kar z jogurtovim lonฤkom.
Sestavine
- 700 g marelic
- 2 jogurtova lonฤka moke
- 1 pecilni praลกek
- 2 jajci
- 1 jogurtov lonฤek sladkorja
- 1/2 jogurtovega lonฤka rastlinskega olja
- 1 lonฤek polnomastnega jogurta
- ลกฤepec soli
Postopek
1Marelice razpolovimo, odstranimo koลกฤico, polovico jih nareลพemo na koลกฤke, polovico pa na krlje.
2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC okrogel pekaฤ, premera 23 cm namastimo z oljem.
3Moko s pecilnim praลกkom in soljo presejemo. V skledi z elektriฤnim meลกalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, pribliลพno pet minut.
4Ob stalnem meลกanju dodamo olje in jogurt, nato pa postopoma ลกe presejano moko s pecilnim praลกkom. Stepamo ลกe dve minuti.
5V maso vmeลกamo koลกฤke marelic, premeลกamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekaฤ. Po vrhu posujemo razporedimo krhlje marelic. Peฤemo na srednji legi 40-45 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapiฤimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
6Preden postreลพemo pecivo ohladimo.