Rahli jogurtovi mafini z malinami in mandlji ne zahtevajo veliko časa za pripravo, nad okusom pa bomo vsekakor navdušeni.
Sestavine
- 200 g moke
- 70 g mletih mandljev
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 2 jajci
- 1 vaniljev sladkor
- 120 g sladkorja
- 1 navaden jogurt (180 g)
- 80 g stopljenega masla
- 200 g zmrznjenih ali svežih malin
- lističi mandljev
Postopek
1Jajci in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo jogurt in stopljeno maslo ter na hitro premešamo. Moko, mlete mandlje, sol in pecilni prašek zmešamo med seboj, nato mešanico med stalnim mešanjem dodajamo v mokre sestavine, da dobimo gladko zmes.
2Maline operemo in z lopatko vmešamo v maso. Če uporabljamo zmrznjene, jih ni potrebno odtajati. Pekač za mafine obložimo s papirčki, če pa jih nimamo, pekač dobro premažemo z maslom in vdolbine napolnimo z maso. Po vrhu jih potresemo z mandljevimi lističi.
3Mafine pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C, približno 15 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in postrežemo.