Jogurtova torta brez peke z višnjami

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna in osvežilna torta nam bo zagotovo prijala v toplih poletnih dnevih, ko zorijo višnje.

Sestavine

Za tortno dno

  • 300 g maslenih polnozrnatih piškotov
  • 80 g masla

Za kremo

  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 500 g navadnega čvrstega jogurta
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 paketi želatine fix

Za preliv

  • 500 g razkoščičenih višenj
  • 6 lističev želatine
  • sok ene limone
  • 1 dl vode po potrebi
  • 80 g sladkorja

Postopek

1Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtinice. Maslo stopimo in ga primešamo drobtinam ter dobro pregnetemo. Maso enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela premera 23 cm. Če je masa presuha, dodamo malo mleka. S hrbtno stranjo žlice ali kar z dlanmi oblikujemo tortno dno. Postavimo ga v hladilnik, da se maslo strdi.

2Jogurtu primešamo 100 g sladkorja, vaniljev sladkor in želatino fix. Zmes postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano s preostalim sladkorjem čvrsto stepemo in jo enakomerno vmešamo v jogurtovo maso. Rob pekača obložimo z acetatno folijo. Jogurtovo maso razporedimo po piškotni osnovi in postavimo v hladilnik.

3Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

4Višnje potresemo s sladkorjem in na zmernem ognju počasi segrevamo, da spustijo sok. Če je soka premalo, lahko dolijemo malo vode. Vremo nekaj minut, da se višnje zmehčajo.

5Odstranimo z ognja, primešamo še limonin sok z želatino in pustimo, da se malo ohladi.

6Jogurtovo torto vzamemo iz hladilnika, saj se je medtem jogurtova masa že dovolj strdila, da po njej prelijemo višnje v želatini. Torto pustimo čez noč v hladilniku, postrežemo hladno.

Prejšnji članekVišnjevo pecivo z jogurtom
Naslednji članekEnostavna baklava 
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi