Enostavno, hitro in dobro, tako bi lahko poimenovali to pito, pripravimo jo mimogrede, sestavine pa merimo kar z jogurtovim lončkom.
Sestavine
- 3 jogurtove lončke borovnic
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
- 1 lonček polnomastnega, še bolje grškega jogurta
- 1 neškropljena limona
- ščepec soli
Postopek
1Borovnice očistimo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato pa stisnemo še sok.
2Pečico predgrejemo na 180°C pekač, velikosti 25 x 20 cm namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem.
3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, približno pet minut.
4Ob stalnem mešanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma še presejano moko s pecilnim praškom. Stepamo še dve minuti.
6V maso vmešamo polovico borovnic, nežno premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Po vrhu posujemo ostale borovnice. Pečemo na srednji legi 30-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
7Preden postrežemo pecivo malo ohladimo, najboljše je še mlačno.