Enostavno, hitro in dobro, tako bi lahko poimenovali to pito, pripravimo jo mimogrede, sestavine pa merimo kar z jogurtovim lonฤkom.
Sestavine za jogurtovo pito z borovnicami
- 3 jogurtove lonฤkeย borovnic
- 2 jogurtova lonฤka moke
- 1 pecilni praลกek
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lonฤka sladkorja
- 1/2 jogurtovega lonฤka rastlinskega olja
- 1 lonฤek polnomastnega, ลกe bolje grลกkega jogurta
- 1 neลกkropljena limona
- ลกฤepec soli
Postopek
1Borovnice oฤistimo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato pa stisnemo ลกe sok.
2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC pekaฤ, velikosti 25 x 20 cm namastimo z oljem ali obloลพimo s peki papirjem.
3Moko s pecilnim praลกkom in soljo presejemo. V skledi z elektriฤnim meลกalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, pribliลพno pet minut.
4Ob stalnem meลกanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma ลกe presejano moko s pecilnim praลกkom. Stepamo ลกe dve minuti.
5V maso vmeลกamo polovico borovnic, neลพno premeลกamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekaฤ. Po vrhu posujemo ostale borovnice. Peฤemo na srednji legi 30-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapiฤimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.
6Preden postreลพemo pecivo malo ohladimo, najboljลกe je ลกe mlaฤno.