Sladke kokosove kroglice, pripravljene v nekaj minutah.
Sestavine za hitri Rafaello
- 2 skodelici naribanega kokosa (+ dodatno za valjanje)
- 2 dcl sladkanega kondenziranega mleka
- 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- 1/4 čajne žličke mandljevega ekstrakta (po želji)
- 1/4 skodelice sladkorja v prahu
- 120 g stopljene čokolade za pomočitev
Postopek
1V veliki skledi zmešajte kokos, sladkano kondenzirano mleko, vaniljev ekstrakt, mandljev ekstrakt (če ga uporabljate) in sladkor v prahu. Mešajte, dokler ne nastane lepljivo in kompaktno testo.
2Zajemite približno eno žlico mase in jo oblikujte v kroglico. Ponovite postopek, dokler ne porabite vse mase.
3Kroglice povaljajte v dodatnem naribanem kokosu, da jih obložite. Po želji jih pomočite v stopljeno čokolado, nato pa jih položite na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se strdijo.
4Kroglice postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se strdijo in ohladijo.
5Postrezite ohlajene ali pri sobni temperaturi. Shranjujte v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do enega tedna.