Figovi piškoti

Znam svetuje

Dišeči, domači piškoti oziroma “figove štrudle”.

Sestavine

  • 400 g svežih fig
  • 300 g moke
  • 160 g masla
  • 1/2 pecilnega praška
  • 70 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 jajce

Postopek

1Moko in pecilni prašek presejemo v skledo, dodamo sladkor, sol, jajce in na koščke narezano hladno maslo. Vse skupaj na hitro zgnetemo v testo, zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.

2Fige zmiksamo in jim po želji dodamo cimet, rum ali vaniljev ekstrakt. Testo razvaljamo v pravokotnik in narežemo na približno 7 centimetrov široke trakove. Trakove po dolžini obložimo s figovim nadevom, testo prepognemo čez nadev in s prsti pritisnemo po robu.

3Vsak trak narežemo na 4–5 centimetrov dolge koščke in jih postavljamo na pladenj, obložen s peki papirjem s spojenim robom obrnjenim navzdol.

4Piškote pečemo v pečici, segreti na 180°C, 15 minut oziroma toliko časa, da se lepo zlato-rumeno zapečejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite