Dišeči, domači piškoti oziroma “figove štrudle”.
Sestavine
- 400 g svežih fig
- 300 g moke
- 160 g masla
- 1/2 pecilnega praška
- 70 g sladkorja
- ščepec soli
- 1 jajce
Postopek
1Moko in pecilni prašek presejemo v skledo, dodamo sladkor, sol, jajce in na koščke narezano hladno maslo. Vse skupaj na hitro zgnetemo v testo, zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.
2Fige zmiksamo in jim po želji dodamo cimet, rum ali vaniljev ekstrakt. Testo razvaljamo v pravokotnik in narežemo na približno 7 centimetrov široke trakove. Trakove po dolžini obložimo s figovim nadevom, testo prepognemo čez nadev in s prsti pritisnemo po robu.
3Vsak trak narežemo na 4–5 centimetrov dolge koščke in jih postavljamo na pladenj, obložen s peki papirjem s spojenim robom obrnjenim navzdol.
4Piškote pečemo v pečici, segreti na 180°C, 15 minut oziroma toliko časa, da se lepo zlato-rumeno zapečejo.