Domače kroglice ferrero rocher

Znam svetuje

Obožujete te čokoladne kroglice, ovite v zlat papirček, zakaj si jih ne bi pripravili kar sami, prav tako jih lahko zavijete v papirčke in podarite nekomu in mu polepšate dan.

Sestavin je dovolj za 12 kroglic

Sestavine

  • 150 g lešnikovih napolitank
  • 150 g lešnikov
  • 12 celih lešnikov
  • 200 g Nutelle – ali domačega čokoladnega namaza
  • 150 g mlečne čokolade
  • 100 g lešnikov

Postopek

1Lešnike razporedimo na večji pekač in ga za 15 minut postavite v pečico, ki smo jo ogreli na 160 °C. Stresemo jih na kuhinjsko krpo in ohladimo. Kar z dlanmi oluščimo rjavo lupinico.12 kosov prihranimo, ostale nasekljamo, lahko tudi v sekljalniku, samo previdno, ker moramo ohraniti tudi večje koščke.

2Napolitanke zdrobimo in stresemo v skledo, dodamo Nutelo in 150 g nasekljanih lešnikov. Dobro premešamo in za pol ure postavimo v hladilnik, da se masa malo strdi.

4Po tem času s pomočjo žličke in rok oblikujemo 12 enako velikih kroglic. V vsako vstavimo cel lešnik. Kroglice postavimo na krožnik, pokrijemo s prozorno in postavimo v hladilnik še za pol ure. 

5V vodni kopeli stopimo čokolado. Vsako kroglico pomočimo v stopljeno in malo ohlajeno čokolado. Pomagamo si s palčkami za ražnjiče ali s kuhinjsko pinceto.

6Odlagamo jih na s peki papirjem pokrit krožnik in pustimo (v hladilniku bo hitreje), da se čokolada ohladi in strdi. 

7Ponovimo postopek. Vsako kroglico še enkrat pomočimo v stopljeno čokolado in povaljamo v zdrobljenih lešnikih. Zložimo jih na krožnik in pustimo še pol ure v hladilniku. Naši ferrero rocher so pripravljeni za pokušino.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite