Obožujete te čokoladne kroglice, ovite v zlat papirček, zakaj si jih ne bi pripravili kar sami, prav tako jih lahko zavijete v papirčke in podarite nekomu in mu polepšate dan.
Sestavin je dovolj za 12 kroglic
Sestavine
- 150 g lešnikovih napolitank
- 150 g lešnikov
- 12 celih lešnikov
- 200 g Nutelle – ali domačega čokoladnega namaza
- 150 g mlečne čokolade
- 100 g lešnikov
Postopek
1Lešnike razporedimo na večji pekač in ga za 15 minut postavite v pečico, ki smo jo ogreli na 160 °C. Stresemo jih na kuhinjsko krpo in ohladimo. Kar z dlanmi oluščimo rjavo lupinico.12 kosov prihranimo, ostale nasekljamo, lahko tudi v sekljalniku, samo previdno, ker moramo ohraniti tudi večje koščke.
2Napolitanke zdrobimo in stresemo v skledo, dodamo Nutelo in 150 g nasekljanih lešnikov. Dobro premešamo in za pol ure postavimo v hladilnik, da se masa malo strdi.
4Po tem času s pomočjo žličke in rok oblikujemo 12 enako velikih kroglic. V vsako vstavimo cel lešnik. Kroglice postavimo na krožnik, pokrijemo s prozorno in postavimo v hladilnik še za pol ure.
5V vodni kopeli stopimo čokolado. Vsako kroglico pomočimo v stopljeno in malo ohlajeno čokolado. Pomagamo si s palčkami za ražnjiče ali s kuhinjsko pinceto.
6Odlagamo jih na s peki papirjem pokrit krožnik in pustimo (v hladilniku bo hitreje), da se čokolada ohladi in strdi.
7Ponovimo postopek. Vsako kroglico še enkrat pomočimo v stopljeno čokolado in povaljamo v zdrobljenih lešnikih. Zložimo jih na krožnik in pustimo še pol ure v hladilniku. Naši ferrero rocher so pripravljeni za pokušino.