Domača cimetova granola

Recept je prispevala simpatična Primorka, ki zase pravi, da je na novo odkrila zajtrk po 30. letu in ga po novem obožuje. Poskuša ga pripraviti čim bolj zdravo, a še vedno okusno. Več njenih receptov in idej za zajtrk najdete na njeni Instagram strani egg_and_berries.

Znam svetuje

Odlično za zajtrk ali večerjo. Cimetova granola vam bo še dolgo pustila dober okus v ustih.

Sestavine

ki gredo v pečico

  • 500 g ovsenih kosmičev 
  • 2 pesti nadrobljenih lešnikov
  • 2 pesti nadrobljenih mandljev
  • 2 pesti mešanih semen
  • ščep soli
  • 1 žlica trsnega sladorja
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 žlici tekočega meda
  • 3 žlice arašidovega masla
  • 1,5 čž cimeta

ki ne gredo v pečico

  • 2 pesti kokosovega čipsa
  • 1 pest suhih brusnic
  • 1 pest bananinega čipsa (jaz jih nalomim na polovičke)
  • 2 pesti mešanega drobnega kandiranega sadja
  • 2 pesti mandljevih lističev
  • 50-100 g na majhne koščke narezana bela ali temna čokolada

Priprava

1Arašidovo maslo segrejemo in dobro zmešamo s sestavinami za v pečico, razen medu. Maso damo na velik pekač obložen s peki papirjem in enakomerno razporedimo. Med v tankem curku z žlico zlivamo gor pa dol, levo in desno po pekaču (to bo zagotovilo krokantne sprimljene kupčke granole).

2Granolo pečemo 10 min na 175 °C, nato premešamo in pečemo še 10 min. Granolo ohladimo, ji primešamo ostale sestavine in shranimo v steklenih, nepredušnih kozarcih.

3Če imate radi bolj sladko granolo, ji dodajte sladkor, katerega koli, gre za stvar okusa. Trsni sladkor doda granoli karamelni okus. Oreščke in suho sadje dodajte po okusu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite