Čokoladni preliv

Znam svetuje

Potrebujemo ga zelo pogosto in pravzaprav je zelo preprost za pripravo. Lotimo se ga šele, ko je pecivo, ki ga želimo preliti, že nared, saj ne smemo pustiti, da se predolgo segreva nad vodno kopeljo – takrat se sesiri in ga ne moremo več rešiti.

Čokoladni preliv je nared, ko je čokolada stopljena in ga moramo takoj uporabiti.

Sestavine za čokoladni preliv

  • 100 g dobre temne čokolade (lahko tudi s koščki sadja)
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • košček masla

Postopek

1Čokoladni preliv pripravimo v vodni kopeli, znani tudi kot banja marija. Potrebujemo lonec in posodo, ki jo bodo dali v lonec in v kateri bomo segrevali čokolado. Nekatere posode imajo tudi rob, ki se usede na rob lonca.

2Lonec napolnimo z vodo, vendar ne do vrha, temveč največ do polovice. V posodo, ki jo damo nad vodno kopel, damo nalomljeno čokolado, smetano in sladkor (tega lahko tudi izpustimo, če želimo bolj grenak preliv) ter tudi žličko masla. Zaradi masla se bo preliv lepo svetil.

3Opazili bomo, kako se čokolada topi. Nekoliko premešamo, da se sestavine povežejo. Uporabimo takoj, ko je čokolada stopljena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite