Čokoladni biskvit za torto, ki vam bo resnično vedno uspel in nikoli se ne bo sesedel. Ta biskvit lahko uporabimo na več načinov.
Preprosto ga prerežemo na pol ali na tri dele , nadevamo s čokoladnim nadevom ali kremo po izbiri, ter okrasimo po svojem okusu.
Enostavno ga narežemo na kocke in postrežemo s kako ali čajem. Zdrobimo biskvit in ga uporabimo kot drobtinasti posip za sladoled, jogurt ali puding.
Zmešamo biskvit z maslom ali kremnim sirom, oblikujemo majhne kroglice in jih povaljamo v kakavu ali mletih oreščkih.
Sestavine za čokoladni biskvit za torto
- 6 jajc
- 300 g sladkorja
- 270 g moke
- 30 g grenkega kakava ali čokolade v prahu
- 1 čajna žička soli
- 1 pecilni prašek
- 1,2 dcl mleka
- 1,2 dcl olja
Postopek
1Pripravimo pekač, premera 26 cm in ga obložimo s peki papirjem, bodimo natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Še najlažje je, da v dno gladko vpnemo peki papir, obod pa izdatno namažemo z maslom in rahlo poprašimo z moko.
2Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to lažje, jim dodamo ščepec soli in žličko mrzle vode.
3Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom in kakavom v prahu, dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem.
4Beljake narahlo povlečemo v testo. Pomagamo si z lopatico in mešamo od zgoraj navzdol.
5Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija,
6Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in da ni mehurčkov.
7Pečemo 40 minut v sredni legi, če se po vrhu preveč peče, ga pokrijemo s peki papirjem. Po 40 min utah naredimo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo na sredino biskvita. Ostati mora čist, če se je nanj prilepilo testo, podaljšamo čas peke.
8Pečen biskvit obrnite na leseno desko in počakajte, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prerežite. Naredite lahko kakršno koli torto.