Ko zadiši po cimetu, vemo da se bližajo prazniki.
Sestavine
- 4 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu
- sok 1/2 limone
- ščepec soli
- 400 g mletih orehov
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 čajni žlički cimeta
- sladkor
Priprava
1Beljake s sladkorjem v prahu, limoninim sokom in ščepcem soli 5 minut stepamo v posodi, da nastane kremast sneg. Približno 1/3 snega ločimo, pokrijemo in postavimo v hladilnik, da ga bomo pozneje uporabili za glazuro.
2Preostali sneg zmešamo z orehi, vaniljevem sladkorjem in s cimetom. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo za 2 uri v hladilnik.
3Pečico segrejemo na 180 °C. Po delovni površini posujemo tanko plast kristalnega sladkorja ter na njej razvaljamo testo na 5 mm debelo. Z različno velikimi modelčki za piškote iz testa izrežemo zvezdice in jih zložimo na pekač obložen s peki papirjem.
4Sneg za glazuro vzamemo iz hladilnika in z njim premažemo zvezdice, če pa imamo več časa, lahko narišemo razne vzorce po piškotih. Pekač položimo na najvišje vodilo v pečici in zvezdice pečemo 15 minut, da se svetlo zapečejo. Ohladimo jih v pekaču.