Cheesecake z malinami

Znam svetuje

Cheesecake je ena bolj priljubljenih sladic. Sveลพa in tako dobra.

Sestavine za cheesecake z malinami

Krhko testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 125 g zmehฤanega masla
  • 80 g sladkorja
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 400 g sira mascarpone
  • 500 g kremnega sira – ABC
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • sok polovice limone

Preliv

  • 350 g malin
  • 20 g sladkorja
  • 1 ลพlica ลกkroba

Postopek

1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo  in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Peฤico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

2Vzamemo okrogli pekaฤ premera 26 cm in po dnu razporedimo testo ter oblikujemo pribliลพno 2 cm visok rob. Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo pribliลพno 20 minut, da se zlatorumeno zapeฤe. 

3Mascarpone, ABC sirฤek, kislo smetano, sladkor, vanilkjev sladkor in limonin sok  z elektriฤnim meลกalcem zmeลกamo v gladko zmes. Na koncu vmeลกamo ลกe jajci. 

4Maso razporedimo po peฤenem testu in peฤemo na 180 stopinj Celzija ลกe 40 minut. Ugasnemo peฤico, malo odpremo vratca peฤice in pustimo ลกe pol ure v peฤici. Vzamemo iz peฤice in dobro ohladimo, najbolje ฤez noฤ.

5Preden postreลพemo, prelijemo z vroฤimi malinami.ย Oฤiลกฤene malineย damo v kozico, posujemo z ลพlico sladkorja, zavremo in odstavimo z ognja. Odvzamemo 4 ลพlice soka, v katerega gladko vmeลกamo ลกkrob. Maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim meลกanjemย vlivamo ลกkrob in meลกamo toliko ฤasa, da se zgosti.

6Okrasimo s sveลพimi malinami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite