Cheesecake je ena bolj priljubljenih sladic. Sveลพa in tako dobra.
Sestavine za cheesecake z malinami
Krhko testo
- 250 g mehke bele moke
- 125 g zmehฤanega masla
- 80 g sladkorja
- ลกฤepec soli
Nadev
- 400 g sira mascarpone
- 500 g kremnega sira – ABC
- 180 g kisle smetane
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- sok polovice limone
Preliv
- 350 g malin
- 20 g sladkorja
- 1 ลพlica ลกkroba
Postopek
1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Peฤico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.
2Vzamemo okrogli pekaฤ premera 26 cm in po dnu razporedimo testo ter oblikujemo pribliลพno 2 cm visok rob. Dno veฤkrat prebodemo z vilicami in peฤemo pribliลพno 20 minut, da se zlatorumeno zapeฤe.
3Mascarpone, ABC sirฤek, kislo smetano, sladkor, vanilkjev sladkor in limonin sok z elektriฤnim meลกalcem zmeลกamo v gladko zmes. Na koncu vmeลกamo ลกe jajci.
4Maso razporedimo po peฤenem testu in peฤemo na 180 stopinj Celzija ลกe 40 minut. Ugasnemo peฤico, malo odpremo vratca peฤice in pustimo ลกe pol ure v peฤici. Vzamemo iz peฤice in dobro ohladimo, najbolje ฤez noฤ.
5Preden postreลพemo, prelijemo z vroฤimi malinami.ย Oฤiลกฤene malineย damo v kozico, posujemo z ลพlico sladkorja, zavremo in odstavimo z ognja. Odvzamemo 4 ลพlice soka, v katerega gladko vmeลกamo ลกkrob. Maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim meลกanjemย vlivamo ลกkrob in meลกamo toliko ฤasa, da se zgosti.
6Okrasimo s sveลพimi malinami.