Breskova sladica v kozarcu

Znam svetuje

Breskova sladica v kozarcu je za pripravo primerna zlasti v poletnih mesecih, saj jih uลพivamo z ลพlico in se tako ne topijo v rokah. Tale breskova izbranka je idealna za razne piknike in praznovanja. V zimskem ฤasu si v kozarฤku lahko priฤarate okus po poletju tako, da za njeno pripravo uporabite vloลพene breskve iz ozimnice.

Sestavine za breskovo sladico v kozarcu

  • 4 zrele breskve
  • 2 ลพlici medu
  • 3 listi ลพelatine
  • 1/2 ลพlice koruznega ลกkroba
  • 250 ml smetane za stepanje
  • 250 ml mleka
  • 1 ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
  • 50 g sladkorja
  • malo ruma

Postopek

1Breskve olupimo, nareลพemo na kose in damo v kozico. Dodamo med in kuhamo, da se sadje zmehฤa. Primeลกamo koruzni ลกkrob, pokuhamo in pretlaฤimo. ฤŒe ลพelite, lahko breskve tudi spasirate. V primeru, da raje okuลกate sadje v kosih, pa se uporabi paliฤnega meลกalnika raje ognite. Ohladimo.

2V vodi namoฤimo ลพelatino, da se zmehฤa. V kozico damo mleko, smetano, sladkor, vaniljo in rum ter vse sestavine segrevamo, da se sladkor stopi. V vroฤo meลกanico dodamo ลพelatino in meลกamo. Paziti moramo, da je zmes gladka in homogena, brez grudic.

3V kozarce naloลพimo breskov pire in ga prelijemo z mleฤno meลกanico. Postopek ponovimo. Po vrhu okrasimo s sveลพimi breskvami. Postavimo v hladilnik, da se ohladi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite