Breskova sladica v kozarcu je za pripravo primerna zlasti v poletnih mesecih, saj jih uživamo z žlico in se tako ne topijo v rokah. Tale breskova izbranka je idealna za razne piknike in praznovanja. V zimskem času si v kozarčku lahko pričarate okus po poletju tako, da za njeno pripravo uporabite vložene breskve iz ozimnice.
Sestavine za breskovo sladico v kozarcu
- 4 zrele breskve
- 2 žlici medu
- 3 listi želatine
- 1/2 žlice koruznega škroba
- 250 ml smetane za stepanje
- 250 ml mleka
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 50 g sladkorja
- malo ruma
Postopek
1Breskve olupimo, narežemo na kose in damo v kozico. Dodamo med in kuhamo, da se sadje zmehča. Primešamo koruzni škrob, pokuhamo in pretlačimo. Če želite, lahko breskve tudi spasirate. V primeru, da raje okušate sadje v kosih, pa se uporabi paličnega mešalnika raje ognite. Ohladimo.
2V vodi namočimo želatino, da se zmehča. V kozico damo mleko, smetano, sladkor, vaniljo in rum ter vse sestavine segrevamo, da se sladkor stopi. V vročo mešanico dodamo želatino in mešamo. Paziti moramo, da je zmes gladka in homogena, brez grudic.
3V kozarce naložimo breskov pire in ga prelijemo z mlečno mešanico. Postopek ponovimo. Po vrhu okrasimo s svežimi breskvami. Postavimo v hladilnik, da se ohladi.