Breskov drobljenec

Znam svetuje

Poletna, hitro pripravljena in preprosta sladica.

Sestavine za breskov drobljenec

  • 1 kg breskev
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlica sladkorja
  • 20 g masla
  • sok polovice limone

Testo

  • 300 g bele moke
  • 200 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • ščepec soli

Postopek

1Breskve operemo in narežemo na krhlje. Če želimo, jih lahko prej olupimo, ni pa potrebno. Lažje jih bomo olupili, če jih za 20 sekund pomočimo v vrelo vodo, da kožica odstopi.

2Breskve zmešamo s sladkorjem in limoninim sokom. Pekač, v katerem bomo pekli drobljenec, dobro namažemo z maslom in v pekač pretresemo breskve.

3Moko, sladkor, sol in na koščke narezano zmehčano maslo z rokami oblikujemo v drobtinice in posujemo po breskvah.

4Pekač damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C in drobljenec pečemo 40 – 50 minut, toliko da se drobtinice lepo zapečejo.

Nasvet

Postrežemo samostojno ali s kepico vaniljevega sladoleda.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite