Božična tortica v kozarcu (brez peke)

Znam svetuje

Božični čas je obdobje, ko se skupaj z družino in prijatelji zberemo okoli mize, da delimo trenutke veselja.

Za dodaten pridih prazničnega vzdušja in sladkega razvajanja vam predstavljamo recept za božično tortico v kozarcu, ki združuje prefinjenost in enostavnost brez potrebe po peki.

Ta priljubljena sladica v kozarcu ne le očara s svojo barvno paleto in okusom, temveč tudi ponuja svež pristop k prazničnemu razvajanju. Sledite preprostim korakom in ustvarite slastno doživetje, ki bo polepšalo vaše praznične trenutke.

Okrasite jo z božično dekoracijo, poigrajte se z okusi in barvami, tako da bo naša sladica, ne samo izjemno okusna, ampak tudi lepa.

Sestavine za božično tortico v kozarcu brez peke

Biskvitno dno

  • 200 g polnozrnatih piškotov (na primer Gran cereali)
  • 80 g stopljenega masla

Malinov žele

  • 500 g zmrznjenih malin
  • 6 lističev želatine
  • sok ene limone
  • 80 g sladkorja

Kremna plast

  • 250 g kremnega sira (sobne temperature)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 240 ml stepene sladke smetane

Božična dekoracija

  • 50 g naribane čokolade
  • 50 g pistacij – neslanih
  • mini božični okraski ali užitne bleščice (po želji)

Postopek

1V mešalniku zmeljemo piškote v grobe drobtine. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo, da dobimo krhko maso.

2Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi. Vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.

3Maline potresemo s sladkorjem in na zmernem ognju počasi segrevamo, da spustijo sok. Če je soka premalo, dolijemo malo vode. Vremo nekaj minut, da se maline zmehčajo.

4Odstranimo z ognja, primešamo še limonin sok z želatino in pustimo, da se malo ohladi.

5V posodi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, da dobimo gladko kremo. Posebej čvrsto stepemo sladko smetano, nato jo nežno vmešamo v mešanico kremnega sira.

6Pripravimo si šest kozarcev, v katerih bomo postregli božične tortice.

7Na dno vsakega najprej natresemo piškotno dno, nalijemo pripravljeno in nekoliko ohlajeno želatino, na vrh pa porazdelimo kremo.

8Okrasimo z naribano čokolado, pistacijami oziroma okraski po okusu.

9Kozarčke postavimo v hladilnih, da se dobro ohladijo, najbolje čez noč.

To je hitra in okusna božična tortica v kozarcu, ki bo zagotovo navdušila vaše goste. Uživajte v prazničnem okusu brez potrebe po peki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite