Božični čas je obdobje, ko se skupaj z družino in prijatelji zberemo okoli mize, da delimo trenutke veselja.
Za dodaten pridih prazničnega vzdušja in sladkega razvajanja vam predstavljamo recept za božično tortico v kozarcu, ki združuje prefinjenost in enostavnost brez potrebe po peki.
Ta priljubljena sladica v kozarcu ne le očara s svojo barvno paleto in okusom, temveč tudi ponuja svež pristop k prazničnemu razvajanju. Sledite preprostim korakom in ustvarite slastno doživetje, ki bo polepšalo vaše praznične trenutke.
Okrasite jo z božično dekoracijo, poigrajte se z okusi in barvami, tako da bo naša sladica, ne samo izjemno okusna, ampak tudi lepa.
Sestavine za božično tortico v kozarcu brez peke
Biskvitno dno
- 200 g polnozrnatih piškotov (na primer Gran cereali)
- 80 g stopljenega masla
Malinov žele
- 500 g zmrznjenih malin
- 6 lističev želatine
- sok ene limone
- 80 g sladkorja
Kremna plast
- 250 g kremnega sira (sobne temperature)
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 240 ml stepene sladke smetane
Božična dekoracija
- 50 g naribane čokolade
- 50 g pistacij – neslanih
- mini božični okraski ali užitne bleščice (po želji)
Postopek
1V mešalniku zmeljemo piškote v grobe drobtine. Dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo, da dobimo krhko maso.
2Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi. Vode mora biti kar precej, da se ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Bodimo pozorni, da se lističi popolnoma stopijo.
3Maline potresemo s sladkorjem in na zmernem ognju počasi segrevamo, da spustijo sok. Če je soka premalo, dolijemo malo vode. Vremo nekaj minut, da se maline zmehčajo.
4Odstranimo z ognja, primešamo še limonin sok z želatino in pustimo, da se malo ohladi.
5V posodi zmešamo kremni sir, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt, da dobimo gladko kremo. Posebej čvrsto stepemo sladko smetano, nato jo nežno vmešamo v mešanico kremnega sira.
6Pripravimo si šest kozarcev, v katerih bomo postregli božične tortice.
7Na dno vsakega najprej natresemo piškotno dno, nalijemo pripravljeno in nekoliko ohlajeno želatino, na vrh pa porazdelimo kremo.
8Okrasimo z naribano čokolado, pistacijami oziroma okraski po okusu.
9Kozarčke postavimo v hladilnih, da se dobro ohladijo, najbolje čez noč.
To je hitra in okusna božična tortica v kozarcu, ki bo zagotovo navdušila vaše goste. Uživajte v prazničnem okusu brez potrebe po peki.