Bounty torta brez peke

Znam svetuje

This post is also available in: English (Angleลกฤina)

Pred vami je recept za odliฤno, puhasto, kremasto in ravno prav sladko kokosovo torto, ki vas bo zagotovo navduลกila. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin in pripomoฤkov, pa tudi peฤice ne bo treba priลพigati. Bounty torta brez peke je sestavljena iz mehke piลกkotne podlage, puhaste kokosove kreme na osnovi pudinga in ฤokoladnega ganacheja.

Sestavine za bounty torto brez peke

Kokosova krema

  • 300 g sladke smetane za stepanje
  • 4 dl mleka
  • 1 zavitek praลกka za kokosov puding (40 g)
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 4 listiฤi ลพelatine
  • 50 g kokosovega namaza

Piลกkotna podlaga

  • 160 g ลพitnih piลกkotov (npr. GranCereale, Digestive)
  • 70 g stopljenega masla
  • 10 g kokosove moke
  • 20 g sladke smetane za stepanje

Ganache

  • 60 g temne ฤokolade (55%) ali kuverture
  • 80 g sladke smetane za stepanje
  • kokosova moka za posip

Postopek

Kokosova krema

1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

2Listiฤe ลพelatine vsaj 5 minut namakamo v hladi vodi.

33 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmeลกamo s praลกkom za puding in sladkorjem. Meลกanico prilijemo k vrelemu mleku in s stalnim meลกanjem kuhamo ลกe nekaj minut, da se puding zgosti.

4Kuhan puding odstavimo in v njem raztopimo oลพete listiฤe ลพelatine.

5Puding pokrijemo s plastiฤno ลพivilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo do mlaฤnega.

6Mlaฤnemu pudingu dodamo kokosov namaz in z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo.

7Nazadnje v treh korakih z lopatko primeลกamo stepeno smetano.

(medtem ko se puding hladi, pripravimo piลกkotno podlago, nato nadaljujemo s pripravo kreme)

Piลกkotna podlaga

1Piลกkote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in z lopatko dobro premeลกamo.

2Piลกkotno maso enakomerno potlaฤimo ob dno modela ali podstavka, premera 20 cm, na katerega smo postavili obroฤ in ga obloลพili z acetatno folijo.

3Damo v hladilnik.

Ganache

1Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koลกฤkih ฤokolade.

2Poฤakamo eno minuto in z lopatko poฤasi meลกamo, da dobimo gladko kremo.

Sestavljanje torte

1Kremo zlijemo na ohlajeno piลกkotno podlago in povrลกino gladko poravnamo.

2Damo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se krema uฤvrsti.

3Ohlajeno kremo prelijemo z ganachejem in posipamo s kokosovo moko.

4Torto vrnemo v hladilnik za vsaj pol ure, da se ganache stabilizira, nato torti odstranimo obroฤ, previdno odlepimo acetatno folijo in jo poljubno dekoriramo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite