Bounty torta brez peke

Znam svetuje

Pred vami je recept za odlično, puhasto, kremasto in ravno prav sladko kokosovo torto, ki vas bo zagotovo navdušila. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin in pripomočkov, pa tudi pečice ne bo treba prižigati. Bounty torta brez peke je sestavljena iz mehke piškotne podlage, puhaste kokosove kreme na osnovi pudinga in čokoladnega ganacheja.

Sestavine za bounty torto brez peke

Kokosova krema

  • 300 g sladke smetane za stepanje
  • 4 dl mleka
  • 1 zavitek praška za kokosov puding (40 g)
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 4 lističi želatine
  • 50 g kokosovega namaza

Piškotna podlaga

  • 160 g žitnih piškotov (npr. GranCereale, Digestive)
  • 70 g stopljenega masla
  • 10 g kokosove moke
  • 20 g sladke smetane za stepanje

Ganache

  • 60 g temne čokolade (55%) ali kuverture
  • 80 g sladke smetane za stepanje
  • kokosova moka za posip

Postopek

Kokosova krema

1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

2Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladi vodi.

33 dl mleka zavremo; ostalo mleko gladko zmešamo s praškom za puding in sladkorjem. Mešanico prilijemo k vrelemu mleku in s stalnim mešanjem kuhamo še nekaj minut, da se puding zgosti.

4Kuhan puding odstavimo in v njem raztopimo ožete lističe želatine.

5Puding pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se je dotika in ohladimo do mlačnega.

6Mlačnemu pudingu dodamo kokosov namaz in z ročnim mešalnikom dobro premešamo.

7Nazadnje v treh korakih z lopatko primešamo stepeno smetano.

(medtem ko se puding hladi, pripravimo piškotno podlago, nato nadaljujemo s pripravo kreme)

Piškotna podlaga

1Piškote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in z lopatko dobro premešamo.

2Piškotno maso enakomerno potlačimo ob dno modela ali podstavka, premera 20 cm, na katerega smo postavili obroč in ga obložili z acetatno folijo.

3Damo v hladilnik.

Ganache

1Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po koščkih čokolade.

2Počakamo eno minuto in z lopatko počasi mešamo, da dobimo gladko kremo.

Sestavljanje torte

1Kremo zlijemo na ohlajeno piškotno podlago in površino gladko poravnamo.

2Damo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se krema učvrsti.

3Ohlajeno kremo prelijemo z ganachejem in posipamo s kokosovo moko.

4Torto vrnemo v hladilnik za vsaj pol ure, da se ganache stabilizira, nato torti odstranimo obroč, previdno odlepimo acetatno folijo in jo poljubno dekoriramo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite