Biskvit z breskvami

Znam svetuje

Biskvit z breskvami vas bo presenetil. Pustite si uลพivati.

Sestavine za 12 rezin

  •  200 g moke
  • 1 juลกna ลพlica pecilnega praลกka
  • 1 ฤajna ลพlica mletega janeลพa
  • 170 g mehkega masla
  • 180 g drobno mletega sladkorja
  • 3 razลพvrkljana jajca
  • 1 ลพliฤka vaniljeve arome
  • 4 zelo zrele breskve, ki jih nareลพemo na kocke
  • olje

Za oblogo

  • 4 ลพlice masla
  • 175 g ovsenih kosmiฤev
  • 70 g drobno mletega sladkorja

Postopek

1Moko, pecilni praลกek in janeลพ presejemo v veliko skledo.

2Dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo ter iz teh sestavin pripravimo gladko testo.

3Testo vlijemo v pripravljen model in povrลกino gladko poravnamo, po testu enakomerno porazdelimo breskve.

4Za oblogo v skledi zmeลกamo ovsene kosmiฤe in sladkor. Maslo stopimo in zmeลกamo z ovsenimi kosmiฤi ter enakomerno porazdelimo po breskvah.

5Peฤico segrejemo na 180 stopinj Celizija. Torni model s premerom 26cm namastimo in dno obloลพimo s peki papirjem.

6Biskvit potisnemo v peฤico in peฤemo pribliลพno 60 minut, dokler ne postane zlatorjave barve.

7Biskvit ohlajamo pribliลพno 2 do 3 minute, nato model odpremo in ga na reลกetki popolnoma ohladimo.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite