Biskvit z breskvami

Znam svetuje

Biskvit z breskvami vas bo presenetil. Pustite si uživati.

Sestavine za 12 rezin

  •  200 g moke
  • 1 jušna žlica pecilnega praška
  • 1 čajna žlica mletega janeža
  • 170 g mehkega masla
  • 180 g drobno mletega sladkorja
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 4 zelo zrele breskve, ki jih narežemo na kocke
  • olje

Za oblogo

  • 4 žlice masla
  • 175 g ovsenih kosmičev
  • 70 g drobno mletega sladkorja

Postopek

1Moko, pecilni prašek in janež presejemo v veliko skledo.

2Dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo ter iz teh sestavin pripravimo gladko testo.

3Testo vlijemo v pripravljen model in površino gladko poravnamo, po testu enakomerno porazdelimo breskve.

4Za oblogo v skledi zmešamo ovsene kosmiče in sladkor. Maslo stopimo in zmešamo z ovsenimi kosmiči ter enakomerno porazdelimo po breskvah.

5Pečico segrejemo na 180 stopinj Celizija. Torni model s premerom 26cm namastimo in dno obložimo s peki papirjem.

6Biskvit potisnemo v pečico in pečemo približno 60 minut, dokler ne postane zlatorjave barve.

7Biskvit ohlajamo približno 2 do 3 minute, nato model odpremo in ga na rešetki popolnoma ohladimo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite