Biskvit z breskvami vas bo presenetil. Pustite si uživati.
Sestavine za 12 rezin
- 200 g moke
- 1 jušna žlica pecilnega praška
- 1 čajna žlica mletega janeža
- 170 g mehkega masla
- 180 g drobno mletega sladkorja
- 3 razžvrkljana jajca
- 1 žlička vaniljeve arome
- 4 zelo zrele breskve, ki jih narežemo na kocke
- olje
Za oblogo
- 4 žlice masla
- 175 g ovsenih kosmičev
- 70 g drobno mletega sladkorja
Postopek
1Moko, pecilni prašek in janež presejemo v veliko skledo.
2Dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo ter iz teh sestavin pripravimo gladko testo.
3Testo vlijemo v pripravljen model in površino gladko poravnamo, po testu enakomerno porazdelimo breskve.
4Za oblogo v skledi zmešamo ovsene kosmiče in sladkor. Maslo stopimo in zmešamo z ovsenimi kosmiči ter enakomerno porazdelimo po breskvah.
5Pečico segrejemo na 180 stopinj Celizija. Torni model s premerom 26cm namastimo in dno obložimo s peki papirjem.
6Biskvit potisnemo v pečico in pečemo približno 60 minut, dokler ne postane zlatorjave barve.
7Biskvit ohlajamo približno 2 do 3 minute, nato model odpremo in ga na rešetki popolnoma ohladimo.
Ta biskvid je zelo,zelo dober.
Poskusite ga😀