Bananina kremna pita

Znam svetuje

Enostavno, dobro in hitro narejeno.

Sestavine

  • 1 kocka listnatega testa
  • 2 banani
  • 1/2 l mleka
  • 1 ลพliฤka vaniljeve esence
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 4 jajca
  • 125 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 25 g jedilnega ลกkroba
  • 20 g masla
  • 300 ml sladke smetane

Postopek

1Tortni model obloลพimo z razvaljanim listnatim testom in ga speฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC. Peฤemo 12-15 minut, da se zlato rumeno obarva.

2Beljake loฤimo od rumenjakov. Rumenjake s sladkorjem (eno ลพlico prihranimo za sladko smetano) stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Postopoma dodajamo moko in jedilni ลกkrob.

3V kozico pristavimo pol litra mleka z ลพlico vaniljeve esence in segrevamo na nizki temperaturi. Jajฤno zmes (ฤe je pregosta ji dodamo nekaj ลพlic toplega mleka) poฤasi vlivamo v toplo mleko in neprestano meลกamo. Kuhamo toliko ฤasa, da dobimo gosto, pudingu podobno zmes. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi, vmes veฤkrat premeลกamo.

4Beljakom dodamo ลพliฤko limoninega soka in jih stepemo v ฤvrst sneg. Smetani dodamo eno ลพlico sladkorja in jo ฤvrsto stepemo. Banano olupimo in nareลพemo na kolute.

5V ohlajeno jajฤno kremo neลพno vmeลกamo sneg, polovico stepene sladke smetane in narezano banano. Nekaj kolutkov prihranimo za okras.

6Pripravljeno kremo nalijemo v peฤen model, ostanek smetane pa damo v dresirno vreฤko in z njo okrasimo pito. Po vrhu razporedimo ลกe nekaj bananinih kolutov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite