Bananin kruh brez glutena

Znam svetuje

Ali iščeš način, kako izkoristiti tiste prezrele banane, ki jih nihče ne želi jesti? Ta recept za brezglutenski bananin kruh je popolna rešitev! Zrelim bananam daje novo življenje in ustvarja slasten kruh, ki ga je enostavno pripraviti.

Ne le, da je ta bananin kruh sočen in poln okusa, ampak je tudi brez glutena, kar ga naredi odlično možnost za tiste, ki sledijo brezglutenski prehrani. Čeprav je ta recept brez glutena, bodo tudi tisti, ki niso na posebni dieti, uživali v njem. Vsebuje preproste sestavine in je popolna možnost za zajtrk, prigrizek ali sladico.

Poleg tega je ta recept za bananin kruh izjemno prilagodljiv. Lahko dodaš oreščke, čokoladne kapljice ali katero koli drugo sestavino, ki jo imaš rada. Torej, pusti, da tiste zrele banane zaživijo v obliki tega okusnega in preprostega brezglutenskega bananinega kruha!

Sestavine za bananin kruh brez glutena

  • 3 zrele banane
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice nerafiniranega sladkorja
  • 1/3 skodelice stopljenega brezmasnega masla ali kokosovega olja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1,5 skodelice brezglutenske moke (priporočljivo je uporabiti mešanico, ki že vključuje sredstvo za vzhajanje)

Postopek

1Pečico segrej na 180 stopinj Celzija. Obloži pekač za kruh s papirjem za peko.

2V veliki skledi z vilicami zmečkaj banane do gladkega. Dodaj jajca, sladkor, stopljeno maslo, sodo bikarbono, sol in vaniljev ekstrakt. Dobro premešaj.

3Dodaj brezglutensko moko in zmešaj, dokler se vse ne poveže, vendar ne premešaj preveč.

4Testo prenesi v pekač. Peci v predhodno segreti pečici 50-60 minut, ali dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ne pride ven čist.

5Pusti, da se kruh popolnoma ohladi, preden ga razrežeš.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite