Babičini orehovi piškoti

Znam svetuje

Babičini orehovi piškoti. Tisti, ki jih je v božičnem času vedno pekla moja babica.

Sestavine za babičine orehove piškote

Testo

  • 375 g moke
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 250 g masla
  • ščepec soli

Nadev

  • 250 g orehov
  • 4 beljaki
  • 250 g sladkorja

Priprava

1Najprej zamesimo testo, ki mora 2 uri počivati v hladilniku. Moko presejemo na delovno površino, na sredini naredimo jamico, vanjo damo jajce, sladkor in sol, na rob pa narežemo maslo. S hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, pozorni moramo biti, da koščki masla niso več vidni. Zavijemo ga v folijo in postavimo v hladilnik.

2Medtem zmeljemo orehe. Beljake stepemo v trd sneg, postopoma dodajamo sladkor in stepamo, da nastane kremasta masa, podobna brivski peni. Vanjo rahlo vmešamo še mlete orehe.

3Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj. Na pomokani površini testo razvaljamo v pol centimetra debelo ploščo. Iz nje s pomočjo modelčka izrežemo krogce in jih, v primerni razdalji, polagamo na pekač. Z dresirno vrečko na vsak kos nanesemo penasto maso iz beljakov in orehov.

4Piškote pečemo na srednji legi, 12-15 minut, da se malo obarvajo in zadišijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite