Aromatično pecivo iz hokaido buče

Znam svetuje

Aromatično pecivo iz hokaido buče nam predstavlja plodove jeseni v sladici. Ta recept združuje nežno sladkost hokaido buče s toplimi začimbami, kot sta cimet in muškatni orešček, ter se ponaša z bogatim okusom čokolade iz čokoladnega preliva.

Sestavine za aromatično pecivo iz hokaido buče

Biskvit

  • 200 g polnozrnate moke
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 400 g hokaido buče
  • 50 g brusnic
  • 2 jajci
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli
  • cimet
  • muškatni orešček

Čokoladni preliv

  • 200 g jedilne čokolade
  • 125 g masla

Priprava

1Pečico segrejemo na 180°C in v rumu namočimo brusnice. Pekač, v katerem bomo pekli bučo, obložimo s peki papirjem. Buči odstranimo peške in z lupino vred narežemo na večje kose. Bučo pečemo 15 minut. Ko je pečena, ji odstranimo lupinoiin jo spasiramo v pire s paličnim mešalnikom.

2Medtem v skledi zmešamo moko, pecilni in ščep soli. Dodamo začimbe in brusnice. Jajci stepemo s sladkorjem, dodamo olje in bučni pire. Mešanici jajc in buče postopno dodajamo moko, da dobimo homogeno testo.

3Pečemo 50 minut na 180°C. Še vroče pecivo namažemo z marmelado in ga nato prelijemo s čokoladnim prelivom.

4Čokoladni preliv: pripravimo ga tako, da nad soparo stopimo čokolado in maslo. Mešamo, dokler preliv ne postane tekoč. Preden postrežemo, počakamo, da se čokoladni preliv strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite