Topla cvetačna solata

Znam svetuje

Posebna topla cvetačna solata za sladokusce, ki bo teknila tudi tistim, ki jim cvetača doslej ni bila všeč.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 cvetača
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 3 žlice šerijevega kisa (lahko rdeč vinski kis)
  • 1 žličko in pol medu
  • 3 žlice rozin
  • šopek kopra
  • 3 žlice praženih mandljevih lističev
  • 5 dag mladih solatnih listov (špinača, motovilec, rukola, ….)
  • sol, poper

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo operemo in razlomimo cvetove.

2Položimo jo na pekač in jo začinimo z oljem, soljo in poprom ter pečemo 15 minut.

3V pekač dodamo na tanko narezano čebulo in pečemo še 15 do 20 minut.

4Medtem, ko se peče, pripravimo preliv. Kis zmešamo z medom in rozinami in po želji solimo in popopramo.

5Še toplo solato s cvetačo in čebulo prestavimo v skledo, prelijemo s pripravljenim prelivom ter dodamo nasekljan koper, mandlje in po želji solatne lističe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite