Špinačni njoki so zelo zabavna jed, saj omogočajo, da se poigramo z okusi in barvami. Špinača se s krompirjem zelo dobro ujema in še njokom podari lepo, zeleno barvo.
Sestavine
- 500 g krompirja
- sol
- 100 g špinače
- 150 g pšenične bele moke
- 50 g pšeničnega zdroba
- 40 g masla
Postopek
1Krompir operemo in ga skuhamo v slani vodi. Nato ga olupimo in pretlačimo. Špinačo operemo in jo v vreli vodi na hitro prevremo. Nato jo dobro odcedimo in drobno sesekljamo.
2V posodi zmešamo krompir, špinačo, moko, zdrob, maslo in sol. Zgnetemo, da nastane lepo testo. Oblikujemo njoke.
3V vreli, slani vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površino, damo v servirno posodo, obogatimo s koščkom masla, premešamo in takoj postrežemo.