Pita, ki je priljubljena in okusna ne le v Španiji, temveč po vsem svetu.
Sestavine
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- 0,5 dl olja
- 500 g moke
- 1 pecilni prašek
- žlička soli
- 150 g na kocke narezane šunke
- 200 g naribanega sira
- 150 g na kocke narezanih kislih kumaric
- 50 g kaper
- 150 gramov narezane kisle paprike
Priprava
1Penasto stepemo jajca. Dodamo mleko, olje in sol in dobro premešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in dodamo v jajčno zmes. Dobro premešamo.
2Pečico predgrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Testu primešamo še nariban sir, na kocke narezano šunko in kumarice, koščke paprike in kapre. Dobro premešamo in vlijemo v pekač.
3Pečemo približno 30 minut, dokler ne dobi lepe zlato-rumene barve. Malo jo ohladimo in narežemo na kocke. Lahko postrežemo še toplo ali hladno.