Skutni svaljki

Znam svetuje

Lahko bi jim rekli tudi svaljki lene gospodinje. Narejeni so enostavno in na hitro, ฤe pa jih zabelimo s popraลพenimi drobtinicami in malo sladkorja, je sladko kosilo ali veฤerja na mizi.

Sestavine

  • 300 g nepasirane skute
  • 100 g ostre moke
  • 40 g stopljenega masla
  • 2 rumenjaka
  • 1/4 ลพliฤke soli

Postopek

1V veฤjo skledo damo skuto, sol in maslo. Dobro premeลกamo, nato dodamo ลกe rumenjaka in moko. Zgnetemo gladko testo.

2Delovno povrลกino pomokamo in nanjo stresemo testo ter ลกe malo pregnetemo, da dobimo enotno, gladko testo, ki se ne lepi veฤ.

3Po potrebi dodamo ลกe malo moke. Od testa vzamemo tretjino, na deski oblikujemo nekaj centimetrov debel svaljek in ga nareลพemo na pribliลพno 1 cm ลกiroke koลกฤke.

4Svaljke odlagamo na pomokan pladenj in nadaljujemo s postopkom, dokler ne uporabimo vsega testa.

5V veฤjem loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo stresemo pripravljene svaljke. Kuhajo se pribliลพno 5-7 minut, odvisno od velikosti. Ko priplavajo na vrh, jih pustimo ลกe minutko ali dve in odcedimo.

6Med kuhanjem na maslu prepraลพimo drobtinice. Na kroลพnik stresemo kuhane in odcejene svaljke, potresemo s prepraลพenimi drobtinicami in malo sladkorja.

Nasvet

7Svaljke lahko ponudimo tudi slane, kot prilogo k mesnim omakam, golaลพu, raguju ali gobovim omakam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite