Skutni svaljki

Znam svetuje

Lahko bi jim rekli tudi svaljki lene gospodinje. Narejeni so enostavno in na hitro, če pa jih zabelimo s popraženimi drobtinicami in malo sladkorja, je sladko kosilo ali večerja na mizi.

Sestavine

  • 300 g nepasirane skute
  • 100 g ostre moke
  • 40 g stopljenega masla
  • 2 rumenjaka
  • 1/4 žličke soli

Postopek

1V večjo skledo damo skuto, sol in maslo. Dobro premešamo, nato dodamo še rumenjaka in moko. Zgnetemo gladko testo.

2Delovno površino pomokamo in nanjo stresemo testo ter še malo pregnetemo, da dobimo enotno, gladko testo, ki se ne lepi več.

3Po potrebi dodamo še malo moke. Od testa vzamemo tretjino, na deski oblikujemo nekaj centimetrov debel svaljek in ga narežemo na približno 1 cm široke koščke.

4Svaljke odlagamo na pomokan pladenj in nadaljujemo s postopkom, dokler ne uporabimo vsega testa.

5V večjem loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo stresemo pripravljene svaljke. Kuhajo se približno 5-7 minut, odvisno od velikosti. Ko priplavajo na vrh, jih pustimo še minutko ali dve in odcedimo.

6Med kuhanjem na maslu prepražimo drobtinice. Na krožnik stresemo kuhane in odcejene svaljke, potresemo s prepraženimi drobtinicami in malo sladkorja.

Nasvet

7Svaljke lahko ponudimo tudi slane, kot prilogo k mesnim omakam, golažu, raguju ali gobovim omakam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite