Hrustljavo zapečen pražen krompir.
Sestavine za pražen krompir
- 1 kg krompirja
- 2 čebuli
- 0,5 dl olja
- sol
- poper
Postopek
1Krompir temeljito očistimo in operemo. Postavimo ga v večjo posodo in zalijemo s toliko hladne vode, da pokrijemo ves krompir v posodi. Vodo solimo in lonec pokrijemo. Krompir kuhamo od 15 do 20 minut.
2Ko je krompir kuhan, ga odstavimo in odlijemo vodo. Pustimo, da se ohladi, nato ga olupimo.
3Medtem ko se krompir hladi, olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in jo na hitro popražimo.
4Krompir narežemo na kolobarje in ga dodamo prepraženi čebuli. Ves čas skupnega praženja krompir mešamo in obračamo, da se enakomerno prepraži. Med praženjem dodamo malo soli in popra.