Dobrodoลกli v kulinariฤnem izletu skozi okuse Posavja z naลกim edinstvenim receptom za Posavski krompir, ki se ponaลกa z neลพnostjo peฤene teksture. Ta tradicionalna jed ne le oฤara s preprosto pripravo, temveฤ tudi s pristnimi okusi, ki segajo v srce slovenske kuhinje.
Posavski krompir je odliฤen naฤin, da na vaลกo jedilno mizo prinesete avtentiฤen okus regije Posavje.
Posavski krompir je odliฤen spremljevalec razliฤnim mesnim jedem ali pa lahko uลพivate v njem kot okusni samostojni obrok.
Sestavine za posavski krompir
- 1 kg krompirja
- sol
- poper
- koruzna moka
Postopek
1Krompir operemo, olupimo, ลกe enkrat operemo in nareลพemo na krhlje. ล e mokrega povaljamo v koruzni moki, ki smo ji dodali sol in poper.
2Pekaฤ dobro namaลพemo z oljem, nanj razporedimo krompir in ga peฤemo na 210 ยฐC pribliลพno 45 minut.