Posavski krompir

Znam svetuje

Dobrodoลกli v kulinariฤnem izletu skozi okuse Posavja z naลกim edinstvenim receptom za Posavski krompir, ki se ponaลกa z neลพnostjo peฤene teksture. Ta tradicionalna jed ne le oฤara s preprosto pripravo, temveฤ tudi s pristnimi okusi, ki segajo v srce slovenske kuhinje.

Posavski krompir je odliฤen naฤin, da na vaลกo jedilno mizo prinesete avtentiฤen okus regije Posavje.

Posavski krompir je odliฤen spremljevalec razliฤnim mesnim jedem ali pa lahko uลพivate v njem kot okusni samostojni obrok.

Sestavine za posavski krompir

  • 1 kg krompirja
  • sol
  • poper
  • koruzna moka

Postopek

1Krompir operemo, olupimo, ลกe enkrat operemo in nareลพemo na krhlje. ล e mokrega povaljamo v koruzni moki, ki smo ji dodali sol in poper.

2Pekaฤ dobro namaลพemo z oljem, nanj razporedimo krompir in ga peฤemo na 210 ยฐC pribliลพno 45 minut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite