Polnjene ocvrte palačinke s piščancem

Znam svetuje

Niso vse palačinke iste. Nekatere so polnjene ocvrte palačinke s piščancem. Za bolj slasten okus dodamo kuhanemu piščancu še okusno odejico iz paprike, kislih kumaric in kisle smetane, nakar palačinke paniramo in ocvremo.

Polnjene ocvrte palačinke s piščancem in njihov okus

Polnjene ocvrte palačinke s piščancem so posebna jed, ki združuje različne okuse in teksture. Njihova posebnost izhaja iz kombinacije nežnih palačink, sočnega piščančjega nadeva ter okusnih začimb in omak:

  1. Kombinacija okusov: Polnjene palačinke s piščancem združujejo okusnost piščanca s palačinkami, kar ustvarja harmonično kombinacijo slane in nežne arome.
  2. Nadev z dodatki: Nadev za palačinke s piščancem vključuje narezanega piščanca, ki je predhodno pripravljen s začimbami in kuhan, da postane mehak in sočen. Poleg tega lahko nadevu dodamo še zelenjavo, kot so paprika, čebula, grah ali koruza, da dodajo barvitost, teksturo in dodatne okuse.
  3. Omaka ali preliv: Palačinke se lahko postrežejo z različnimi omakami ali prelivi, kot so smetanova omaka, sirova omaka, paradižnikova omaka ali pikantna omaka. To prispeva k celotnemu okusu in sočnosti jedi.
  4. Ocvrto zapečenje: Ko so palačinke polnjene s piščancem, se lahko po potrebi ocvrejo ali zapečejo v pečici, da se sestavine povežejo in ustvari hrustljava skorjica na vrhu.
  5. Dekoracija in dodatki: Palačinke lahko postrežete z dodatki, kot so sveža zelišča, sesekljan peteršilj ali nariban sir, da dodate vizualno privlačnost in dodatne okuse.

Kombinacija nežnih palačink, bogatega piščančjega nadeva in okusnih omak ustvarja celostno jed, ki zadovolji tako okusne brbončice kot tudi vizualne užitke. Polnjene ocvrte palačinke s piščancem so lahko odlična izbira za poseben obrok ali priložnost.

Prehranska vrednost recepta

Spodaj so približne prehranske vrednosti za 100 g pripravljene jedi:

  • Energijska vrednost: Približno 200-250 kcal
  • Beljakovine: Približno 15-20 g
  • Maščobe: Približno 10-15 g
    • Nasičene maščobe: Približno 4-6 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 15-20 g
    • Sladkorji: Približno 2-5 g
  • Vlaknine: Približno 1-3 g
  • Sol: Približno 0,5-1 g

Polnjene ocvrte palačinke s piščancem so hranljiva jed, bogata z beljakovinami iz piščančjih prsi. S kislo smetano in maslom nudijo tudi nekaj maščob, medtem ko ogljikovi hidrati iz moke v palačinkah zagotavljajo energijo. Raznolike sestavine, kot so paprika, kisle kumarice in začimbe, dopolnjujejo okus ter dodajo nekaj vlaknin in vitaminov. Uživajte jih občasno zaradi višje vsebnosti maščob in kalorij.

Sestavine za polnjene ocvrte palačinke s piščancem

  • 400 g piščančjih prsi
  • 200 ml kisle smetane
  • palačinke
  • 1 sveža paprika
  • 2 jajci
  • moka
  • 150 g kislih kumaric
  • drobtine
  • 125 g masla
  • olje
  • sol
  • poper

Postopek

1V vodi skuhamo piščančje meso. Papriko očistimo in jo drobno sesekljamo. Na drobno sesekljamo tudi kisle kumarice. Kuhano meso narežemo na majhne kocke in sesekljamo.

2Meso damo v večjo posodo, dodamo papriko, kisle kumarice in kislo smetano. Solimo, popramo in premešamo.

3V globljo skodelico ubijemo jajci in ju razžvrkljamo. Na palačinko nanesemo pripravljeno zmes in jo zavijemo v rulado. Zavijemo vse konce in konce palačink še zavihamo v notranjost.

4Palačinke paniramo na klasičen način: moka, umešana jajca in drobtine. Ko so pripravljene za peko, v ponvi segrejemo maslo in prilijemo olje, da se segreje. Med cvrtjem palačinke obračamo, da se spečejo z vseh strani.

Polnjene ocvrte palačinke s piščancem se odlično kombinirajo z različnimi prilogami:

Sveža zelena solata: Lahko jih postrežete s svežo mešano zeleno solato z lahkim prelivom, da dodate svežino in hrustljavost obroku.

Paradižnikova omaka: Sveža paradižnikova omaka z dodatkom čebule, paprike, koriandra in limoninega soka bo jedi dodala pikantnost in osvežujoč okus.

Guacamole: Kremast avokadov namaz z dodatkom čebule, paradižnika, limete in začimb bo dodal bogatost in gladkost k jedi.

Kisle kumarice: Klasične kisle kumarice ali kumarice v solati so odlična priloga k ocvrtim jedem, saj dodajo kislost in hrustljavost.

Krompirjeva solata: Hladna krompirjeva solata s čebulo, majonezo in gorčico lahko deluje kot okusna in nasitna priloga.

Paradižnikova omaka: Lahko pripravite enostavno paradižnikovo omako s čebulo, česnom in začimbami.

Sveže zelenjavne palčke: Narezane korenčkove in kumarične palčke, postrežene s humusom ali drugimi omakami, so odlična sveža priloga.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite