Osvežilna poletna solata s kvinojo za premagovanje vročine in lakote.
Sestavine
- 120 g kvinoje
- 200 ml zelenjavne juhe
- 2 paradižnika
- 1 srednje velika bučka
- 3 mlade čebule
- 1/2 šopka ploščatega peteršilja
- meta, sveža, več stebel
- koriander zelen, svež, več stebel
- 1/2 žličke mlete kumine
- limonin sok
- sol in poper, črni iz mlina
- oljčno olje
Postopek
1Kvinojo zelo dobro sperite pod tekočo vodo, da se iz njih izperejo grenke snovi. V zelenjavni juhi jo dušite 20 minut, pokrijte in pustite, da se ohladi, nato pa malo zrahljajte.
2Medtem paradižnik in bučke narežemo na kocke, mlado čebulo pa na drobne kolobarje. Zelišča premešajte, dodajte limonin sok, oljčno olje, sol, poper in kumino ter znova dobro premešajte.
3Vse dodamo kvinoji, premešamo in začinimo po okusu. Pustite vsaj 1-2 uri, da se prepojijo okusi.