Omaka iz jajčevcev

Znam svetuje

Odlična poletna omaka iz melancanov ali jajčevcev.

Sestavine

  • 2 zrela jajčevca
  • 1 čebula
  • 1/2 dl olja
  • sok 1/2 limone
  • 1 čajna žlička meda
  • sol
  • poper

Priprava

1Jajčevce olupimo, zrežemo na manjše kocke, posolimo in jih pustimo 15 minut, da se odcedi voda. Nato jih splaknemo in vodo popivnamo s papirnato brisačko.

2Na 3 žlicah vročega olja prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo kocke jajčevcev, prilijemo malo vode in v pokriti ponvi dušimo, dokler se ne zmehčajo. Spasiramo, prilijemo preostalo olje in limonin sok ter dodamo med, sol in poper. Dobro premešamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite