Lahka, osvežilna in okusna komarična solata z jogurtom je vedno dobrodošla spremljevalka vsem mesnim dobrotam z žara.
Sestavine
- 4 večje solatne kumare
- 3 dl čvrstega, navadnega jogurta
- 1 žlička soli
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1/2 limone – sok
- 1 šopek svežega koprca
- 2 vejici sveže mete
Postopek
1Kumare dobro operemo, narežemo na tanjše kolobarje in stresemo v cedilo. Potresemo jih z žličko soli in dobro premešamo.
2V skledo damo jogurt, oljčno olje, sesekljan česen in limonin sok. Dobro premešamo in potresemo še s sesekljanim koprcem in polovico nasekljane mete. Ponovno premešamo.
3Kumarice po petih minutah dobro ožamemo (s tem ohranimo hrustljavost) in jih stresemo v večjo skledo. Prelijemo z jogurtovo omako, po potrebi dosolimo, premešamo in postavimo za vsaj eno uro v hladilnik.
4Preden postrežemo, še okrasimo s svežimi metinimi lističi.