Krompirjevi svaljki

Znam svetuje

Krompirjevi svaljki so odlična priloga h golažu ali pečenki.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 300 g ostre moke
  • 50 g masla
  • 2 jajci
  • žlička soli

Postopek

1Najprej damo kuhati krompir v olupku, zberite manjši krompir približno enake velikosti. Da ne popoka, ga malo osolimo  Kuhan krompir  olupimo, malo ohladimo in stisnemo oziroma zmečkamo tako, da nam ne ostanejo koščki.

2Na sredini naredimo jamico, damo notri jajci, na obod narežemo maslo, posujemo z ostro moko, posolimo in na hitro zgnetemo testo. Najbolje, da je krompir še mlačen. Če se testo preveč lepi (odvisno od krompirja), dodajamo še malo moke. Vendar, dlje kot mesimo, bolj se bo testo lepilo.

3Naredimo svaljek, ga narežemo na manjše kolobarčke, med dlanmi oblikujemo svaljke in zlagamo na desko.

4Svaljke damo v rahlo osoljen krop in kuhamo, dokler ne priplavajo na vrh. S penovko jih poberemo iz vode in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite