Krompirjeva omleta

Znam svetuje

Krompirjeva omleta je odliฤna krompirjeva jed, ki je po vrhu hrustljava, v notranjosti pa mehka in soฤna. Krompirjeva omleta nikoli ne razoฤara.

Krompirjeva omleta, znana tudi kot “krompirฤek” ali “tortilja de patatas” v ลกpanskem jeziku, je priljubljena jed, ki izhaja iz ลกpanske kulinarike. Gre za enostavno in okusno jed, tradicionalno pripravljeno iz treh osnovnih sestavin: krompirja, jajc in ฤebule. Krompirjeva omleta je nekakลกna kombinacija med omleto in palaฤinko ter jo obiฤajno postreลพejo na rezine kot prigrizek, prilogo ali celo glavno jed.

Tudi naลกa razliฤica krompirjeve omlete je aromatiฤna, okusna in privlaฤna zaradi dodatka ฤesna in masla, ki ji dasta edinstveno noto. Omleta je lahko odliฤen obrok za zajtrk, kosilo ali veฤerjo ter je primerna za vse ljubitelje ฤesna in bogatih okusov.

Sestavine za krompirjevo omleto

  • 1 kg krompirja
  • 2 stroka ฤesna
  • 3 ลพlice masla
  • 2 ลพliฤki posuลกena zeliลกฤa (majaron, timijan, peterลกilj)
  • sol
  • poper

Postopek

1Olupite krompir in ga na ribeลพniku naribajte na rezine. Te bodo na ta naฤin enakomerno debele. Lahko vam uspe tudi z ostrim noลพem, vendar morate biti res natanฤni.

2V manjลกi lonec dajte olupljen ฤesen in posuลกena zeliลกฤa. Voda naj zavre. Ko zavre, dodajte narezan krompir. Naj vre 7 minut, ne veฤ, saj se ne sme razkuhati. Poberite ga iz vode in posuลกite s kuhinjsko krpo.

3Vzamite tortni model, nanj poloลพite peki papir, namoฤite ga z vodo, da bo lepo raven in namaลพite s stopljenim maslom. Ne pozabite namazati tudi oboda pekaฤa. Maslo rahlo zaฤinite s soljo in poprom. Zaฤnite zlagati krompir in vsako plast malo zaฤinite s soljo in poprom.

4Ko zgradite omleto, jo premaลพite s ลกe malo stopljenega masla in dajte v peฤico, ki ste jo segreli na 200 stopinj Celzija.

5Pecite 30 minut. Preverite, ฤe je krompir mehak in po potrebi podaljลกajte ฤas peke, vendar ne veฤ kot za 15 minut. Pekaฤ vzamite iz peฤice, odstranite obod modela, dno obrnite na pladenj, na katerem boste postregli krompirjevo omleto in neลพno odstranite peki papir.

6Za konec omleto dajte v vroฤo peฤico, na funkcijo ลพara, kjer bo krompir dobil hrustljavo povrhnjico. Pa dober tek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite