Krompirjeva omleta

Znam svetuje

Krompirjeva omleta je odlična krompirjeva jed, ki je po vrhu hrustljava, v notranjosti pa mehka in sočna. Krompirjeva omleta nikoli ne razočara.

Krompirjeva omleta, znana tudi kot “krompirček” ali “tortilja de patatas” v španskem jeziku, je priljubljena jed, ki izhaja iz španske kulinarike. Gre za enostavno in okusno jed, tradicionalno pripravljeno iz treh osnovnih sestavin: krompirja, jajc in čebule. Krompirjeva omleta je nekakšna kombinacija med omleto in palačinko ter jo običajno postrežejo na rezine kot prigrizek, prilogo ali celo glavno jed.

Tudi naša različica krompirjeve omlete je aromatična, okusna in privlačna zaradi dodatka česna in masla, ki ji dasta edinstveno noto. Omleta je lahko odličen obrok za zajtrk, kosilo ali večerjo ter je primerna za vse ljubitelje česna in bogatih okusov.

Sestavine za krompirjevo omleto

  • 1 kg krompirja
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice masla
  • 2 žlički posušena zelišča (majaron, timijan, peteršilj)
  • sol
  • poper

Postopek

1Olupite krompir in ga na ribežniku naribajte na rezine. Te bodo na ta način enakomerno debele. Lahko vam uspe tudi z ostrim nožem, vendar morate biti res natančni.

2V manjši lonec dajte olupljen česen in posušena zelišča. Voda naj zavre. Ko zavre, dodajte narezan krompir. Naj vre 7 minut, ne več, saj se ne sme razkuhati. Poberite ga iz vode in posušite s kuhinjsko krpo.

3Vzamite tortni model, nanj položite peki papir, namočite ga z vodo, da bo lepo raven in namažite s stopljenim maslom. Ne pozabite namazati tudi oboda pekača. Maslo rahlo začinite s soljo in poprom. Začnite zlagati krompir in vsako plast malo začinite s soljo in poprom.

4Ko zgradite omleto, jo premažite s še malo stopljenega masla in dajte v pečico, ki ste jo segreli na 200 stopinj Celzija.

5Pecite 30 minut. Preverite, če je krompir mehak in po potrebi podaljšajte čas peke, vendar ne več kot za 15 minut. Pekač vzamite iz pečice, odstranite obod modela, dno obrnite na pladenj, na katerem boste postregli krompirjevo omleto in nežno odstranite peki papir.

6Za konec omleto dajte v vročo pečico, na funkcijo žara, kjer bo krompir dobil hrustljavo povrhnjico. Pa dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite