Krofi s sirom, špinačo in paradižnikom

Znam svetuje

Iščete popoln recept za domače krofe, ki bodo navdušili vašo družino in goste? Preizkusite te okusne krofe s sirom, špinačo in paradižnikom!

Mehko testo, polnjen z bogatim nadevom iz svežih sestavin, ustvari popolno kombinacijo okusov. Ne glede na to, ali jih postrežete kot prigrizek, kosilo ali večerjo, ti krofi vedno navdušijo.

Sestavine za krofe s sirom, špinačo in paradižnikom

  • 500 g gladke moke
  • 1 vrečka suhega kvasa (ali 20 g svežega)
  • 250 ml toplega mleka
  • 1 jajce
  • 50 ml olja
  • 1 žlička sladkorja
  • 1/2 žličke soli

Za nadev

  • 200 g svežega sira (ali rikote)
  • 100 g sveže špinače (blanširane in drobno sesekljane)
  • 1–2 paradižnika (drobno sesekljana ali na tanke rezine narezana)
  • sol
  • poper
  • drobno sesekljan strok česna
  • olje za cvrtje

Postopek

1V posodo dajte toplo mleko, sladkor in kvas. Pustite 5-10 minut, da kvas naraste.
Dodajte jajce, olje in sol, nato pa postopoma vmešajte moko, dokler ne dobite gladkega testa. Gnetite testo, dokler ne postane elastično. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem 1 uro.

2Blanširajte špinačo (na kratko jo pokuhajte v vodi, nato jo odcedite in sesekljajte). V posodi zmešajte sir, špinačo, paradižnik in po želji česen. Začinite s soljo in poprom po okusu.

3Ko testo vzhaja, ga razdelite na manjše kroglice. Vsako kroglico razvaljajte v majhen krog. Na sredino kroga dodajte žlico nadeva. Preklopite testo čez nadev in oblikujte krof, pri tem pa pazite, da robove dobro zaprete.

4Segrejte olje v globlji ponvi. Krofke cvrite na srednji temperaturi z obeh strani, dokler ne postanejo zlato rjavi. Položite jih na papirnate brisače, da vpijejo odvečno maščobo.

5Postrezite krofe tople z jogurtom ali kislim mlekom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite