Hitra pita s sirom

Znam svetuje

Iลกฤete preprost in okusen recept, ki ga lahko pripravite v manj kot eni uri? Hitra pita s sirom je prava reลกitev za vse, ki ลพelijo zdruลพiti okusnost, hitrost in preprostost. S samo nekaj osnovnimi sestavinami, kot so vleฤeno testo, jajca, sir in kisla smetana, boste pripravili jed, ki bo navduลกila vaลกo druลพino ali goste.

Ta recept je popoln za zajtrk, kosilo, veฤerjo ali celo kot prigrizek za druลพenja. Preberite, kako lahko tudi vi ustvarite to hrustljavo, zlato-rjavo pito, ki se odliฤno poda k jogurtu ali kislemu mleku!

Sestavine za hitro pito s sirom

  • pakiranjo vleฤeno testa za pito (500 g)
  • 3 jajca
  • kisla smetana (180 g)
  • beli sir (300 g)
  • sol
  • olje za premaz (1 ลพlica + dodatno za premazovanje)

Postopek

1V veliki posodi razลพvrkljajte jajca, dodajte kislo smetano, beli sir, sol in eno ลพlico olja. Vse dobro premeลกajte, da nastane homogena zmes.

2Odstranite dve listi testa in ju pustite na strani โ€“ ena bo osnova, druga bo pokrivala pito.
Zmeลกajte testo in nadev: Preostale liste testa na drobno natrgajte z rokami in jih vmeลกajte v pripravljeno zmes. Dobro premeลกajte, da se koลกฤki testa enakomerno prepojijo z nadevom.

3Okrogel pekaฤ premaลพite z oljem. Poloลพite prvi list testa na dno pekaฤa in ga rahlo premaลพite z oljem.

4Zmes s testom enakomerno razporedite po pekaฤu.

5Z drugim listom testa prekrijte pito in robove zavihajte navznoter. Zgornji del premaลพite z oljem, da bo pita lepo zapeฤena.

6Peฤico segrejte na 200 ยฐC in pito pecite 30โ€“35 minut, dokler ne postane zlato rjave barve.

7Pito nekoliko ohladite, nato jo nareลพite in postrezite. Hitre pita s sirom je najboljลกa, ko jo postreลพete toplo, skupaj z jogurtom ali kislim mlekom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite