Gratiniran krompir

Znam svetuje

Krompir v pečici s parmezanom in panceto je res dobra priloga k vsaki jedi, z veliko skledo solate, pa tudi odlično kosilo ali večerja.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 100 g pancete
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 1 mlada čebula
  • po ena žlička nasekljanih začimb,  timijana, drobnjaka in rožmarina
  • sol in poper po okusu
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 100 mleka
  • 1 jajce
  • oljčno olje za pekač

Postopek

1Pečico predgrejemo na 160°C. Pekač z visokim robom in pokrovom dobro namastimo z oljčnim oljem.

2Krompir olupimo in narežemo n tanke rezine. V skledi zmešamo narezano panceto, nasekljano čebulo in začimbe.

3Na dnu pekača položimo polovico rezin krompirja, posolimo in popopramo, potresemo s polovico mešanice začimb in pancete in polovico naribanega parmezana. Ponovimo postopek še z eno plastjo.

4V posodi zmešamo smetano za kuhanje, mleko in jajce, malce posolimo in popopramo in prelijemo čez krompir. Bodite varčni s soljo, ker sta tako panceta, kot parmezan, precej slana. 

5Pekač pokrijemo in postavimo za eo uro v segreto pečico.

6Po eni uri povišamo temperaturo na 220°C, pekač odkrijemo in pečemo še 15 minut, da se lepo zlato rumeno zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite