Gobova omaka s šampinjoni se odlično poda k pire krompirju. Včasih pa vanjo namočimo le svež domač kruh, saj je tako dobro. Šampinjoni, znani po svojem nežnem okusu in mehki teksturi, tvorijo osnovo te kremaste omake. Skupaj s čebulo, česnom in svežimi zelišči ustvarijo harmonično kombinacijo okusov.
Sestavine za gobovo omako s šampinjoni
- 200 g svežih šampinjonov ali drugih gob
- 1 čebula
- 4 žlice masla
- 1 žlica moke
- 1 žlica peteršilja
- 3 žlice kisle smetane
- sol
- poper
- 1/2 žlice drobnjaka
Postopek
1Sesekljano čebulo prepražimo na maslu, da porumeni, zatem pa dodamo očiščene, narezane gobe in jih dušimo 15 minut, da višek tekočine izhlapi.
2Nato po njej potresemo sesekljan peteršilj in drobnjak. Potresemo tudi z moko in zalijemo s toliko vode, da so gobe pokrite.
3Ko voda zavre, solimo, popramo in kuhamo še približno 15 minut. Na koncu dodamo še kislo smetano.