Glazirano korenje z medom

Znam svetuje

Vitaminsko bogato korenje je odlična priloga. Če pa je to glazirano korenje, še toliko bolje.

Sestavine

  • 1 kilogram korenja
  • 30 g malsa
  • med (2 žlici)
  • sol
  • timijan

1To preprosto in slastno prilogo naredimo tako, da korenje najprej očistimo. Najlažje in najhitreje je tako, da ga ostrgamo z majhnim nožem. Glede na želeno velikost in obliko lahko korenje poljubno narežemo.

2Korenje položimo v kozico, dodamo maslo, med in dolijemo vodo. Voda naj bo približno 2 cm visoko. Dodamo timijan in malo soli.

3Vse skupaj dušimo tako dolgo, da korenje postane mehko. Če nam voda prehitro izpari, jo dodamo.

4Da bo korenje z vseh strani obdano z medom, ga na koncu pretresemo, okrasimo s svežim timijanom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite