Vitaminsko bogato korenje je odliฤna priloga. ฤe pa je to glazirano korenje, ลกe toliko bolje.
Sestavine
- 1 kilogram korenja
- 30 g malsa
- med (2 ลพlici)
- sol
- timijan
1To preprosto in slastno prilogo naredimo tako, da korenje najprej oฤistimo. Najlaลพje in najhitreje je tako, da ga ostrgamo z majhnim noลพem. Glede na ลพeleno velikost in obliko lahko korenje poljubno nareลพemo.
2Korenje poloลพimo v kozico, dodamo maslo, med in dolijemo vodo. Voda naj bo pribliลพno 2 cm visoko. Dodamo timijan in malo soli.
3Vse skupaj duลกimo tako dolgo, da korenje postane mehko. ฤe nam voda prehitro izpari, jo dodamo.
4Da bo korenje z vseh strani obdano z medom, ga na koncu pretresemo, okrasimo s sveลพim timijanom in postreลพemo.