Čebulna omaka

Znam svetuje

Ni ga čez klasično omako iz čebule. Čebulna omaka je vsestranska. Lahko je priloga mesu, polpetom, zelenjavi in še čemu.

Sestavine za čebulno omako

  • 30 g masti
  • 10 g sladkorja
  • 3 čebule
  • 30 g moke
  • sol
  • 2 žlici kisa
  • 1/2 dcl kisle smetane
  • jušna osnova

Postopek

1Na vroči masti popražimo sladkor, da zarumeni, dodamo na drobno sesekljano čebulo in jo pražimo do mehkega oziromaddokler svetlo ne porjavi. Potresemo z moko in mešamo, da se moka popraži in zarumeni.

2V zmes prilijemo malo hladne vode, zatem pa jo zalijemo s toplo jušno osnovo, posolimo in dodamo kis. Pri zmerni temperaturi vremo nekaj minut.

3Preden jo serviramo, ji vmešamo kislo smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite