Iz bučk lahko naredimo veliko okusnih jedi in polpeti so ena od njih. Narejeni so brez moke in drobtin, tako da so primerne za vse, ki ne uživate glutena.
Sestavine
- ena velika bučka
- 1 jajce
- 1 žlica razmaščene mandljeve moke
- 1 žlica indijskega trpotca
- šopek sveže bazilike
- sol, poper
- 0,3 dl oljčnega olja
Postopek
1Bučko naribamo, posolimo in pustimo nekaj minut na cedilu. Dobro jo ožamemo skozi gazo, da spusti čim več vode. Najbolje je, da jo poskusite, saj ne želimo, da bi bili polpeti čisto neslani. Ko namreč bučka izgubi odvečno vodo, iz nje odplaknemo tudi sol.
2V naribano bučko damo eno jajce, zvrhano žlico razmaščene mandljeve moke in indijskega trpotca in nasekljano svežo baziliko. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se masa prepoji. Pečico predgrejemo na 200 stopinj Cellzija, pekač obložimo s peki papirjem in ga namažemo z oljem. Prav tako si z oljem namažemo roke (da se bo masa lepše oblikovala) in z rokami oblikujemo polpete, ki jih polagamo na pomaščen pekač.
3Polagamo jih nekaj centimetrov narazen. Pokapljamo jih z oljčnim oljem in pečemo 20 minut, oziroma dokler niso zlato-rumene. So odlična priloga k mesu ali ribam.