Brstični ohrovt s kostanjem in z dodatkom mleka ali kako si pričarati jesen na krožniku. Preprosto! Ta jed je pravi festival okusov in tekstur. Brstični ohrovt prinaša izrazito zemeljsko noto in nežno hrustljavost. Skupaj s kostanji, ki so kuhani do mehkega in imajo nežno oreščkasto aromo, tvori popolno kombinacijo. Med kuhanjem se okusi intenzivirajo, kar ustvari harmonično ravnovesje med rahlo sladkastim okusom kostanja in nežno grenkobo brstičnega ohrovta. Na koncu dodamo še pridih svežine z naribano limonino lupino, ki oživi okusno doživetje. Ta jed je popolna priloga k mesu ali kot samostojna jed, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejše gurmane. Jed vas bo navdušila s svojo prefinjenostjo in edinstvenim karakterjem.
Sestavine za brstični ohrovt s kostanjem
- 250 g kostanja
- 120 ml mleka
- 500 g brstičnega ohrovta
- 150 g pancete
- 25 g masla
- 1 šalotka
- 45 ml suhega belega vina
- limonina lupinica
Postopek
1Kostanj zarežemo z vsake strani in ga kuhamo v vreli vodi 8 minut.
2S penovko vzamemo nekaj kostanjev iz lonca. Ostale še kuhamo. Kostanj olupimo, tudi kožico.
3V kozico damo olupljen kostanj in prilijemo mleko. Dodamo toliko vode, da je kostanj povsem pokrit. Zavremo in kuhamo 15 minut, da se kostanj zmehča.
4Brstični ohrovt očistimo in z ostrim nožem zarežemo na vrhu, da se enakomerno skuha.
5V veliki ponvi segrejemo maslo, primešamo sesekljano šalotko in panceto, narezano na kocke ter pol žličke limonine lupinice. Pražimo, da se malo omehča. Dodamo brstični ohrovt in vino. Dušimo 8 minut. Vmes stresamo ponev in mešamo vsebino ter po potrebi dolivamo vodo.
6Dodamo kostanj in narahlo pomešamo. Pokrito dušimo 5 minut oziroma toliko, da se kostanj in brstični ohrovt omehčata.