Zakaj vložene češnje? Da bomo tudi pozimi lahko uživali v tem odličnem sadežu.
Sestavine
- 5 kg zrelih nepoškodovanih češenj
- 1 kg sladkorja
- 20 g citronske kisline
- 3 cimetove palčke
- 1 mala žlička nageljnovih žbic (klinčkov)
Postopek
1Češnje operemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Suhim potrgamo peclje in še enkrat preverimo, da so vse zdrave in nepoškodovane. Oprane kozarce v pečici segrejemo na 110 °C. Tik pred zapiranjem kozarcev damo v pečico tudi pokrovčke.
2Vodo z vsemi naštetimi sestavinami zavremo in kuhamo približno 10 min. Nato jo precedimo oziroma poberemo ven klinčke in cimetove palčke. V vodo stresemo osušene češnje, premešamo in zložimo v še vroče kozarce. Hitro jih zapremo in zavijemo v odejo, da se počasi ohladijo.