Vložene češnje

Znam svetuje

Zakaj vložene češnje? Da bomo tudi pozimi lahko uživali v tem odličnem sadežu.

Sestavine

  • 5 kg zrelih nepoškodovanih češenj
  • 1 kg sladkorja
  • 20 g citronske kisline
  • 3 cimetove palčke
  • 1 mala žlička nageljnovih žbic (klinčkov)

Postopek

1Češnje operemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Suhim potrgamo peclje in še enkrat preverimo, da so vse zdrave in nepoškodovane. Oprane kozarce v pečici segrejemo na 110 °C. Tik pred zapiranjem kozarcev damo v pečico tudi pokrovčke.

2Vodo z vsemi naštetimi sestavinami zavremo in kuhamo približno 10 min. Nato jo precedimo oziroma poberemo ven klinčke in cimetove palčke. V vodo stresemo osušene češnje, premešamo in zložimo v še vroče kozarce. Hitro jih zapremo in zavijemo v odejo, da se počasi ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite