Marmelada iz robidnic brez sladkorja

Znam svetuje

Sladkor zagotovo ni nujna sestavina marmelad. V tem receptu ga nadomestimo z rozinami, ki se suoper ujemajo z robidnicami.

Sestavine

  • 2 kg robidnic (svežih ali zmrznjenih)
  • 500 g rozin
  • 1 listič želatine

Postopek

1Če uporabljate zmrznjene robidnice, jih samo dajte v lonec in jih dobro skuhajte. Če uporabljate sveže, jim dodajte 1 liter vode, da se ne zalepijo na dno posode. Karkoli izberemo, kuhajmo jih 1 uro.

2Po 1 uri kuhanja robidnicam dodamo rozine in zmes kuhamo še 1 uro. Po potrebi prilivamo vodo.

3V posebni posodi raztopimo listič želatine v malo tople vode. Ko se raztopi, jo damo v lonec z marmelado in kuhamo še vsaj 5 minut.

4Steklene lončke napolnimo, dokler je marmelada še topla. Dobro jih zapremo, obrnemo na glavo, pokrijemo z odejo in počakamo, da se ohladijo. Shranimo v suhem in hladnem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite