Sladkor zagotovo ni nujna sestavina marmelad. V tem receptu ga nadomestimo z rozinami, ki se suoper ujemajo z robidnicami.
Sestavine
- 2 kg robidnic (svežih ali zmrznjenih)
- 500 g rozin
- 1 listič želatine
Postopek
1Če uporabljate zmrznjene robidnice, jih samo dajte v lonec in jih dobro skuhajte. Če uporabljate sveže, jim dodajte 1 liter vode, da se ne zalepijo na dno posode. Karkoli izberemo, kuhajmo jih 1 uro.
2Po 1 uri kuhanja robidnicam dodamo rozine in zmes kuhamo še 1 uro. Po potrebi prilivamo vodo.
3V posebni posodi raztopimo listič želatine v malo tople vode. Ko se raztopi, jo damo v lonec z marmelado in kuhamo še vsaj 5 minut.
4Steklene lončke napolnimo, dokler je marmelada še topla. Dobro jih zapremo, obrnemo na glavo, pokrijemo z odejo in počakamo, da se ohladijo. Shranimo v suhem in hladnem prostoru.