Sladkor zagotovo ni nujna sestavina marmelad. V tem receptu ga nadomestimo z rozinami, ki se suoper ujemajo z robidnicami.
Sestavine
- 2 kgย robidnic (sveลพih ali zmrznjenih)
- 500 g rozin
- 1 listiฤ ลพelatine
Postopek
1ฤe uporabljate zmrznjene robidnice, jih samo dajte v lonec in jih dobro skuhajte. ฤe uporabljate sveลพe, jim dodajte 1 liter vode, da se ne zalepijo na dno posode. Karkoli izberemo, kuhajmo jih 1 uro.
2Po 1 uri kuhanja robidnicam dodamo rozine in zmes kuhamo ลกe 1 uro. Po potrebi prilivamo vodo.
3V posebni posodi raztopimo listiฤ ลพelatine v malo tople vode. Ko se raztopi, jo damo v lonec z marmelado in kuhamo ลกe vsaj 5 minut.
4Steklene lonฤke napolnimo, dokler je marmelada ลกe topla. Dobro jih zapremo, obrnemo na glavo, pokrijemo z odejo in poฤakamo, da se ohladijo. Shranimo v suhem in hladnem prostoru.