Marelična marmelada

Znam svetuje

Odlična domača marelična marmelada.

Sestavine za marelično marmelado

  • 1 kg marelic
  • 800 g sladkorja

Postopek

1Marelice operemo, razkoščičimo in razrežemo na majhne kose. Damo jih v veliko posodo, v kateri jih bomo kuhali, in čeznje potresemo sladkor. Pustimo stati en dan.

2Naslednji dan marelice skuhamo na zmernem ognju s stalnim mešanjem in ko zavre, pustimo vreti še 5 minut in ne več!), nato posodo odstavimo.

3Marmelado takoj zmešamo s mešalnikom in vlijemo v kozarce, ki smo jih strelizirali (ogreti v pečici na 100 °C). Pokrove dobro zapremi in pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite