Malinov sorbet

Znam svetuje

Malinov sorbet lahko ponudimo po slavnostnem kosilu ali večerji.

Sestavine

  • 250 g malin
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 ml vode
  • 1/2 limone – sok
  • 0,3 ml vodke
  • 1 dl penečega vina
  • 100 g celih malin in nekaj lističev mete za postrežbo

Postopek

1V kozici zavremo vodo in sladkor, mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi in sirup zbistri, odstavimo z ognja in ohladimo.

2Maline in limonin sok zmiksamo in precedimo skozi gazo, da odstranimo semena. Dodamo sirup in dobro premešamo.

3Nalijemo v pladenj z visokimi robovi in postavimo za dve uri v zmrzovalnik. Po približno dveh urah maline z žlico dobro premešamo in  pustimo z zmrzovalniku še dve uri.

4Sorbet postrežemo tako, da v vsak kozarec damo kepico malinove zmrzline, 0,3 dl vodke, 1 dl penečega vina, nekaj malin in lističev mete.

5Postrežemo takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite