Malinov sorbet lahko ponudimo po slavnostnem kosilu ali večerji.
Sestavine
- 250 g malin
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 ml vode
- 1/2 limone – sok
- 0,3 ml vodke
- 1 dl penečega vina
- 100 g celih malin in nekaj lističev mete za postrežbo
Postopek
1V kozici zavremo vodo in sladkor, mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi in sirup zbistri, odstavimo z ognja in ohladimo.
2Maline in limonin sok zmiksamo in precedimo skozi gazo, da odstranimo semena. Dodamo sirup in dobro premešamo.
3Nalijemo v pladenj z visokimi robovi in postavimo za dve uri v zmrzovalnik. Po približno dveh urah maline z žlico dobro premešamo in pustimo z zmrzovalniku še dve uri.
4Sorbet postrežemo tako, da v vsak kozarec damo kepico malinove zmrzline, 0,3 dl vodke, 1 dl penečega vina, nekaj malin in lističev mete.
5Postrežemo takoj.