Malinov sorbet lahko ponudimo po slavnostnem kosilu ali veฤerji.
Sestavine
- 250 g malin
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 ml vode
- 1/2 limone โ sok
- 0,3 ml vodke
- 1 dl peneฤega vina
- 100 g celih malin in nekaj listiฤev mete za postreลพbo
Postopek
1V kozici zavremo vodo in sladkor, meลกamo toliko ฤasa, da se sladkor raztopi in sirup zbistri, odstavimo z ognja in ohladimo.
2Maline in limonin sok zmiksamo in precedimo skozi gazo, da odstranimo semena. Dodamo sirup in dobro premeลกamo.
3Nalijemo v pladenj z visokimi robovi in postavimo za dve uri v zmrzovalnik. Po pribliลพno dveh urah maline z ลพlico dobro premeลกamo inย pustimo z zmrzovalniku ลกe dve uri.
4Sorbet postreลพemo tako, da v vsak kozarec damo kepico malinove zmrzline, 0,3 dl vodke, 1 dl peneฤega vina, nekaj malin in listiฤev mete.
5Postreลพemo takoj.