Popečene pokrovače s šparglji, ko se združita morski in gozdni okus.
Sestavine za popečene pokrovače s šparglji
- 16 očiščenih špargljev
- 12 velikih očiščenih pokrovač
- oljčno olje
- prgišče lističev svežega majarona ali šetraja
- 1 limona
- maslo
- sol in poper
Postopek
1Šparglje nekaj minut do mehkega blanširamo v osoljenem kropu in odcedimo. Zatem segrejemo veliko ponev in vanjo kapnemo nekaj oljčnega olja ter popečemo šparglje.
2Če je potrebno, tudi v več rundah, saj jih je lahko v ponvi le za eno plast. Solimo in popramo ter popečemo, da so lepo zapečeni z vseh strani. Damo v skledo in čez nastrgamo polovico zelišč. Pokapamo s še malo limoninega soka in pustimo počivat.
3Segrejemo isto ponev, po eni strani križkraž zarežemo jedra pokrovač, jih na obeh straneh začinimo s soljo in poprom ter damo v ponev, kamor smo prej kanili nekaj oljčnega olja. Pečemo jih nekaj minut, da zarumenijo, jih obrnemo, dodamo še preostanek zelišč in pečemo še 1 minuto.
4Med tem ko se pokrovače pečejo, razdelimo šparglje na krožnike. Ponev damo z ognja in dodamo 2 dobri žlici masla in sok pol limone. Ponev stresemo in nato na krožnike poleg špargljev dodamo še pokrovače.