Morska žaba iz pečice s krompirjem – enostaven in okusen recept

Znam svetuje

Morska žaba (Lophius piscatorius), znana tudi kot grdobina, je ena najbolj okusnih morskih rib z nežnim, čvrstim mesom. Čeprav njen videz ni najbolj privlačen, se v kulinariki pogosto uporablja zaradi svoje sočne teksture in bogatega okusa.

Pečena morska žaba s krompirjem je preprost in zdrav recept, ki ohranja naravne okuse morske hrane in ne zahteva veliko priprave. Ta jed je odlična izbira za ljubitelje ribjih specialitet, saj se odlično poda s pečeno zelenjavo in svežimi zelišči.

Sestavine za morsko žabo iz pečice s krompirjem in zelenjavo

  • 2–3 manjše cele morske žabe (očiščene)
  • 500 g krompirja
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 100 ml belega vina
  • 50 ml olivnega olja
  • 1 žlička suhega timijana
  • 1 žlička suhega rožmarina
  • sol
  • sveže mleti črni poper
  • 1 limona (za sok in okras)
  • svež peteršilj za posip

Postopek

1Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo, narežemo na debelejše rezine (kot na sliki). Čebulo narežemo na četrtine, česen pustimo v celih strokih.

2Pekač obložimo s peki papirjem. Krompir, čebulo in česen razporedimo po dnu, pokapamo z olivnim oljem, solimo, popramo ter dodamo timijan in rožmarin.

3Pekač damo v segreto pečico in pečemo približno 20 minut, da se krompir delno zmehča.

4Morske žabe solimo in pokapamo z limoninim sokom. Položimo jih na predpečen krompir in prelijemo z belim vinom ter še malo olivnega olja.

5Vse skupaj pečemo še 20–25 minut, dokler se riba lepo speče in krompir postane hrustljav.

6Morsko žabo postrežemo vročo, skupaj s krompirjem in česnom. Po želji jo potresemo s svežim peteršiljem in okrasimo z rezinami limone.

Nasveti za najboljši okus

  • Če želite bolj intenziven okus, dodajte nekaj kapljic ribje osnove ali jušne osnove k belemu vinu.
  • Za dodatno aromo lahko med peko dodate vejico svežega rožmarina ali timijana.
  • Če želite hrustljavo skorjico na ribi, jo zadnjih 5 minut pecite na funkciji žara.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite